Naglasite prirodnu lepotu i sakrijte nedostatke

Našminkajte se tako da izgledate prirodno

Izgledajte ležerno i opušteno bez podočnjaka i bubuljica, koristeći prirodne tonove i manje šminke nego do sada
Nega
14:44h
Našminkajte se tako da izgledate prirodno
Foto: Shutterstock

Popularan trend u šminkanju koji vam daje prirodan izgled ali pokriva sve nedostatke je idealan za dnevne izlaske i poslovne prilike. Bez potrebe da farbate lice vojničkim bojama, ovaj stil šminkanja će ostaviti utisak lepe, negovane i uredne dame. Suština je da koristite manje šminke i više neutralih boja.

Podloga

Kao pripremu za tečni puder ili kremu u boji, stavite hidrantnu kremu bez ulja. Dobro bi bilo da ima zaštitni faktor zbog štetnog uticaja sunca tokom cele godine.

Najbolje bi bilo da koristite neku toniranu kremu .One će ujednačiti ten, ali će koža i dalje disati ispod nje. Ukoliko ne možete bez tečnog pudera, neka to bude neki laganiji.

Rumenilo

Najbolje bi bilo da koristite kremasto ili rumenilo u stiku. Nanosi se prstima, namažete malo po jagodicama i onda razmažete. Ukoliko nemate ovo rumenilo, a niste baš za kupovinu, iskoristite ruž u ružičastim nijansama.

Maskara

Nanesite je u 2 sloja i dobro iščešljajte četkicom. Ukoliko ste svetle puti, koristite braon maskaru, a crnu samo tokom večeri.

Obrve

Obrve očešljajte i popravite ukoliko ima nedostataka ali ih nemojte docrtavati tako da se primeti. Najbolje je da koristite senku u prahu za eventualne korekcije.

Usne

Usne moraju da budu negovane pa ih pre nanošenja sjaja istrljajte mekom četkicom za zube da skinete mrtve ćelije. Ne treba vam olovka, samo lagani sjaj u boji usana, koji može da vuče na kajsiju ili pink, zavisno od vašeg tena.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs