Vredi pokušati

Sok koji sedoj kosi vraća prirodnu boju: Jedna čaša dnevno podmlađuje i čisti krv! (RECEPT)

Uz pomoć ovog napitka ćete i očistiti krv, podmladiti se i regenerisati kožu
Nega
14:00h Autor:
Sok koji sedoj kosi vraća prirodnu boju: Jedna čaša dnevno podmlađuje i čisti krv! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

S obzirom na to da stanje i izgled naše kose pokazuje da li se ispravno i zdravo hranimo, važno je da imamo na umu da je prerano seda kosa puno više od estetske brige.

Ona može da nam skrene pažnju na ozbiljne nedostatke u ishrani i da nam nagovesti buduće bolesti. Ali, postoji način da se uspori rast sedih vlasi i da vam se vrati prirodna boja!

Naučnici su objasnili uzrok sede kose - pigment melanin zadužen za proizvodnju matičnih ćelija koje se nalaze na svakom folikulu. U zavisnosti od genetske predispozicije, ove ćelije počinju da proizvode manje pigmenta kako starimo, što na kraju rezultira sedom kosom.

Sa druge strane, tradicionalna kineska medicina objašnjava da su razlozi sede kose daleko dublji od jednostavnog genetskog nasleđa.

Zeleni sok za kojim je Holivud odlepio: Manje kilograma i jači imunitet u rekordnom roku! (RECEPT)

Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, kvalitet krvi i zdravlje bubrega se ogleda u snazi, boji i stanju kose. Namirnice koje jačaju krv i bubrege su hlorofil, šećerna melasa, crne semenke susama, hijiki alge, kopriva, a posebno pšenična trava. Kineska medicina preporučuje i izbegavanje prekomernog korišćenja mlečnih proizvoda, mesa i soli.

Prerano seda kosa može da ukazuje i na poremećaj štitne žlezde, nedostatak vitamina B5, B6 i B12, kao i anemija. Nedostatak ovih vitamina i minerala je često povezan sa lošom apsorpcijom zbog problema koji proizlaze iz Kronove bolesti i bakterijskog rasta u crevima.

Nedostatak adekvatnog vitamina A, cinka i bakra takođe mogu stvoriti problem, što može dovesti do slabog imuniteta, oslabljene povezanosti krvnih sudova i, u nekim slučajevima, moždanog udara i bolesti krvnog sistema.

Ali, redovno konzumiranje svežeg soka mlade pšenične trave pruža nam mnoge prednosti, a jedna od njih je i ta da može usporiti rast sedih i vratiti već osedeloj kosi prirodnu boju.

Svaka žena ovo radi: Greška nakon pranja koja će vam uništiti kosu!

Sok od pšenične trave je ujedno i odličan čistač krvi, pa pomaže u podmlađivanju i regeneraciji kože.

Pšeničnu travu možete sami saditi, ali je možete i kupiti u prodavnicama zdrave hrane u svežem ili u osušenom obliku.

Sastojci za sok: 30 ml soka pšenične trave (hladno ceđeni sok od pšeničnih izdanaka, starih desetak dana), šolja seckanog voća po izboru, šolja soka od limuna, kašika meda i malo vode.

Pripema: Sve sastojke stavite u blender i dobro izmiksajte.

Primena: Pijte ovaj sok svaki dan 1 do 2 puta i pratite stanje boje svoje kose.

Lekari ostaju u čudu: Tri kašike ove smese dnevno, bomba za krvnu sliku! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs