Efektno i glamurozno

Nadogradnja trepavica: Sve što je potrebno da znate

Za pogled iz snova danas je potrebno malo, ali je važno znati odgovore na pitanja kako se dolazi na nadogradnju ili koja maskara sme da se koristi
Nega
20:22h
Nadogradnja trepavica: Sve što je potrebno da znate
Foto: AP

Nadogradnja trepavica postaje rasprostranjena kao i nadogradnja kose. Kim Kardašijan (Kim Kardashian) ih nosi kao što ostale žene nose maskaru. Poput drugih novih kozmetičkih postupaka koji brzo postaju deo naše rutine za posebne prilike ili čak redovno ulepšavanje, postoji mnogo pitanja. Hoće li da boli? Koliko dugo traju? Da li ću se osećati čudno?

Nadogradnja čini trepavice glamuroznim, one su kozmetički dodatak koji dopušta ženama koje nemaju prirodno duge trepavice da postignu efektan izgled koji naglašava oči. Trepavice poboljšavaju celokupni utisak, a nadogradnjom štedimo vreme potrebno za uvijanje i nanošenje maskare.

Ovaj nehirurški postupak je malo čudo koje čini veliku razliku. Ako su stavljene kako treba, ekstenzije ne bi trebalo da bole, traju tri do četiri nedelje i lako se naviknete na njih. Ako ste spremne da rizikujete i uložite vreme i novac, evo šta treba da znate:

  • Istuširajte se pre dogovorenog termina za nadogradnju ili bar očistite trepavice kako biste otklonile prljavštinu, šminku i masti da ne biste ugrozile lepak.
  • Proverite da li idete kod profesionalca koji ima dozvolu i sertifikat za nadogradnju trepavica.
  • Raspitajte se o lepku i trepavicama koje koristi. Ekstenzije bi trebalo da su povezane medicinskim lepkom za primenu na trepavicama ne na koži i koji treba da nanese i ukloni samo ovlašćeno lice. Ekstenzije mogu da budu napravljene od bilo čega, u raznim dužinama i tipovima uvijanja.
  • Nemojte da nosite vodootpornu maskaru ili proizvode koji sadrže visoke količine polietilenskih, heksalenskih , butilenskih ili propilenskih alkohola, jer oni mogu da razrade lepak i skratiti dužinu vaših trepavica.
  • Takođe, nemojte da se tuširate, vežbate, idete u saunu ili da kvasite ekstenzije na bilo koji drugi način za tokom najmanje 24 sata.
  • Nemojte da koristite uvijač za trepavice na ekstenzijama, a ako insistirate, pitajte osobu koja vam radi nadogradnju za savet.
  • Ne pokušavajte same da skinete trepavice već se vratite profesionalcu koji ih je nadogradio da ih ukloni.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs