Tri najčešća pitanja

Koja je idealna boja kose za leto?

Ukoliko se pitate da li da posvetlite kosu tokom letnjih meseci, koja je najbolja boja za vas i kada je pravo vreme da se farbate, pre ili posle letovanja, evo odgovora
Hair & Makeup 06.08.2013. - 19:53h Autor: cosmopolitan.hr

Razmotrili ste ideju o svetlijoj kosi leti? Ne znate da li biste promenili boju kose pre ili posle odmora? Ovo su top saveti za bojenje kose u letnjim mesecima.

 

1. Da li da posvetlite kosu tokom leta?
Nemojte preterati, pokušajte da očuvate topliji ton koji će odgovarati uz vaš preplanuo ten. Koristite malo svetlije tonove od prirodne boje vaših obrva, odnosno samo dva ili tri tona svetlije od vaše prirodne boje, jer što vam boja kose izgleda prirodnije, to bolje.

 

2. Kako mogu da imitiram dejstvo sunca na boju kose?
Dajte svojoj kosi izgled kao da vas je poljubilo sunce bojeći pramenove u zlatnim nijansama, kao i u nijansi boje peska - naizmenično svetlijih i tamnijih. To je jednostavno, bez napora i daje prirodan izgled vašoj kosi.

 

3. Da li da se farbate pre ili nakon godišnjeg odmora?
Kosu uvek farbajte nakon godišnjeg odmora, jer ne znate kako će bojareagovati na letnjem suncu. Ako se farbate u tamniju nijansu, moguće je da će boja nestati na suncu, a ako koristite svetle nijanse, još će dodatno posvetleti. Bojenje kose nakon godišnjeg odmora omogućiće vam potpunu kontrolu nad izabranom bojom i bićete sigurni u postojanost same boje. Pričekajte da vidite svoju prirodno osunčanu nijansu pre odabira boje kojom ćete promeniti svoj izgled.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...