Saveti iz prve ruke

Samo za devojke sa kovrdžama: Ovo je potrebno za kosu kao iz bajke!

Kako da se šišate, kako da perete i negujete svoje spirale i da vam se svi dive a one devojke sa ravnom kosom da vam zavide
Nega
11:06h Autor:
Samo za devojke sa kovrdžama: Ovo je potrebno za kosu kao iz bajke!
Foto: Shutterstock

Devojke sa ravnom kosom često su ljubomorne na prirodne lokne svojih kovrdžavih drugarica, ali ne znaju kako je i u kovrdžavu kosu potrebno uložiti mnogo truda kako bi izgledala sjajno i živahno.

Ako imate problema sa svojim kovrdžama, donosimo nekoliko saveta koji će vam pomoći da im vratiš zadivljujući faktor.

Dobro ošišana kosa

Za devojke sa spiralama na glavi najvažniji je dobar frizer koji zna kako ošišati kovrdže da izgledaju dobro čak i kad su ispeglane. Važno je paziti da te frizer ne ošiša na "kuglu" (osima ako želiš afro look) te da obrati pažnju na donji deo kose kako ne bi izgledao pretežak u odnosi na gornji. Takođe, važno je obratiti pažnju na pramenove oko lica.

Pećinske žene 21. veka, estetski incidenti u pokretu: Ovo su katastrofalne modne greške!

Malo šampona, puno regeneratora

Za kovrdžavu kosu izuzetno su važni odgovarajući proizvodi. Dobre šampone za kovrdžavu kosu možete pronaći za sitne pare, a dobra su opcija i proizvodi sa oznakom "moisture". Jako je važno paziti i na količine proizvoda koje nanosite na kosu, a najbolja formula za vas je: šampon u veličini kovanice od pet dinara, regenerator u količini kovanice od 20 dinara. Šampon uvek dobro isperite kako se ne bi taložio na vlasištu, a regenerator nanosite samo na 3/4 kose - nikako na vlasište.

Prašak za pecivo i voda: Prirodno rešenje za masnu kosu!

Regenerator u spreju

Regeneratori koji se ne ispiraju odlična su stvar za kovrdžavu kosu koja često izgleda suvo. Na vrhove ga možezr naneti i između pranja, umesto proizvoda za stilizovanje.

Prsti kao najbolji alat za brzinsku frizuru

Devojke sa kovrdžavom kosom imaju sreće jer frizuru mogu popraviti bilo kad i bilo gde - uz pomoć prstiju. Kosu odvojite na 10-15 odeljaka i prstima izvucite lokne.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs