Napravite sami

5 prirodnih preparata za ispravljanje kose

Mleko, med, maslinovo ulje, mleko od kokosa, kao i limunov sok mogu poslužiti kao zdrava alternativa za veštačke preparate koji ispravljaju kosu
Nega
18:24h Autor:
5 prirodnih preparata za ispravljanje kose
Foto: Shutterstcok

Preparati za ravnanje kose su veoma traženi. Međutim, hemikalije koje oni sadrže, kako bi vaša kosa postala ravna i glatka, imaju štetan uticaj na zdravlje vaše kose. Upravo zbog toga je bitno pronaći alternativu. Kako ne biste više lutali, pogledajte 5 prirodnih preparata koji vam mogu pomoći da imate ravnu i lepu kosu, bez nuspojava.

Tretman toplim uljemOsim što hrani i neguje kosu, redovan tretman toplim uljem može da vam pomogne i kod njenog ispravljanja. Pomešajte kokosovo i maslinovo ulje. Nakon par dana, maslinovo ulje možete zameniti bademovim. Mešavinu utrljajte na vlasište i kosu. Nakon toga uvijte kosu u topao peškir. Posle 45 minuta isperite je šamponom.

Mleko

Kada je reč o ispravljanju kose, mleko je veoma delotvorno. Naspite mleko u bocu sa raspršivačem i špricajte po kosi. Sačekajte pola sata dok mleko ne upije i nakon toga je isperite šamponom.

Med i mlekoU mleko dodajte med i mešajte dok ne dobijete glatku pastu. Za efikasnije rezultate, u smesu dodajte izgnječene jagode ili banane. Nanesite na kosu. Nakon što se smesa osuši, isperite je mlakom vodom.

Maslinovo ulje i jajeUmutite dva jajeta i dodajte adekvatnu količinu maslinovog ulja. Izmiješajte i nanesite na kosu. Nakon sat vremena, kosu isperite blagim šamponom.

Sok od limuna i mleko od kokosaIzrendajte kokos, pomešajte ga sa vodom, pa dobijenu smesu procedite kako biste odvojili kokosovo mleko. Dodajte sok od limuna i smesu hladite u frižideru nekoliko sati. Na vrhu smese će se stvoriti kremast sloj. Upravo taj sloj nanesite na kosu i prekrijte je toplim peškirom. Nakon sat vremena, kosu isperite blagim šamponom i sačekajte da se osuši. Vaša dlaka će biti mekša i lakša za “rukovanje”.

Napomena

Pomenuti tretmani neće delovati kao ispravljanje kose u frizerskom salonu. Potebno je da bilo koji od navedenih tretmana primenjujete najmanje dva puta sedmično kako biste videli rezultate. Ipak, ako vam je kosa veoma kovrdžava i želite da je ispravite što pre, moraćete da se podvrgnete nekom od frizerskih tretmana. Imajte u vidu da to ne bi trebalo da radite isuviše često, jer toplota i kozmetički proizvodi namenjeni u te svrhe mogu isušiti i oštetiti kosu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs