Korisni saveti

Svaka dama treba da zna: 5 instant trikova za brisanje bora s lica!

Pravilna nega i ishrana učiniće čuda za kožu na duge staze, ali što da radimo kada želimo da izgledamo mlađe u kratkom roku
Nega
21:00h Autor:
Svaka dama treba da zna: 5 instant trikova za brisanje bora s lica!
Foto: Thinkstock

Bez plastične hirurgije, bore i znakove starenja teško je potpuno ukloniti. Pravilna nega i ishrana učiniće čuda za kožu na duge staze, ali što da radimo kada želimo da izgledamo mlađe u kratkom roku?

Donosimo 5 super trikova za koje vam je potrebno samo 5 do 10 minuta.

1. Nabacite prajmer

Prajmer ispod pudera je uvek dobra ideja - pogotovo ako je svilenkaste teksture i zaista postojan. Ne samo da će da ujednači kožu, već će i da zagladi bore i pore, pa će licu u trenutku dati mlađi izgled.

Najnoviji trend u šminkanju: Da li biste isprobale klovn konturisanje? (VIDEO)

2. Smanjite doživljaj s puderom

Kako starimo, tako bi trebalo da koristimo i manje pudera. Puder naglašava sve nesavršenosti na koži i bore čini zaista upečatljivima, pa vam predlažemo da svoj uobičajeni puder zameniš dobrom BB kremom, a na masna područja da dodate malo transparentnog pudera u prahu.

3. Doterajte područje oko očiju

Ako želite da izgledate mlađe - pobrinite se za područje oko očiju. Tu su bore najvidljivije, ali zbog toga ne treba da očajavate. Naime, borice oko očiju često nastaju zbog dehidratacije kože, pa je realno očekivati da će nakon mazanja hidratantnim i hranjivim kremama s tog područja nestati čak pola borica.

Fatalni potezi: Greške u šminkanju koje vas čine i do 15 godina starijom!

Hidratantna krema koju nanosite ne mora da bude skupa, važno je samo da je redovno nanosite, a zapamtite i ostala važna pravila. Na područje oko očiju nikad nemojte da nanosite puder, korektor koji stavljate na podočnjake neka bude kremast, na deo iznad jagodica uvek nanesite malo hajlajtera i tu i tamo počastite ovo područje hranjivom maskom.

4. Podignite kosu u visoki rep

Ovaj jednostavan trik uvek pali. Ako želite da izgledate mlađe, jednostavno podignite kosu u punđu ili visoki rep. To će da zategne kožu i da "otvori" lice.

Bez izuzetka: Frizura koja stoji svakoj ženi, a istovremeno podmlađuje! (FOTO)

5. Poigrajte se hajlajterom

Ako naučite da ga pravilno koristite, hajlajter može da postane vaš najbolji prijatelj. Uvek ga nanosite ispod obrva, u sredini luka, na područje iznad jagodica, na sredinu čela i na samu kost nosa. Oprez - važno je da izgleda prirodno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs