Neobična rešenja za obične muke

9 čudnih i korisnih saveta za lepotu

Nega kože, kose i šminkanje nekada može biti pravo mučenje. Razmazana maskara, suva kosa, natečene oči samo su neki od problema koji se mogu rešiti uz pomoć luckastih trikova
Nega
13:32h Autor:
9 čudnih i korisnih saveta za lepotu
Foto: Shutterstock

Donosimo vam trikove za lepotu koji zvuče luckasto i pomalo čudno, ali pomažu u nekim uobičajenim problemima i situacijama sa kojima se sve žene često susreću. Neke od njih ste već čule, ali možda naučite i nešto novo. Isprobajte ove čudne trikove koji vam mogu pomoći u negovanju i šminkanju i otklonite neke od problema koji vam mogu zadati glavobolju.

Dok nanosite maskaru zamažete i pokvarite senku sa njenim sitnim tragovima koji vam ostanu na kapku? Možda vam može pomoći kašika? Da dobro ste pročitali, držite kašiku preko kapka dok nanosite maskaru i tako će eventualne mrlje i ostaci maskare ostati na njoj umesto na vašem kapku.

Natekle su vam oči? Ogulite i iseckajte krompir, stavite ga na oči i držite 10-tak minuta. Krompir će opustiti vaše oči i smanjiti natečenost.

Počinje da vas brine celulit koji se gotovo preko noći nakupio? Koristite talog od kafe kao piling za telo. Kofein stimuliše čelije kože, a sam piling uklanja mrtve ćelije kože koje su se nakupile.

Kosa vam je užasno suva i traži hitnu hidrataciju? Nanesite majonez na kosu i ostavite ga 20-tak minuta. Možete koristiti i fen koji će toplotom dodatno aktivirati magično delovanje majoneza.

Lakovi za nokte vam se brzo suše i stvaraju se balončići u boci? Razlog može biti toplota u prostoriji. Čuvajte lak za nokte u frižideru i rešićete i taj problem.

Nakon vežbanja u teretani ili trčanja lice vam se užasno zacrveni? Antihistamin vam može pomoći u tome.

Ukoliko svaki novi par cipela izaziva žuljeve možda može da vam pomogne vazelin. Nanesite ga na mesta koja su vam inače osetljiva ili gde vas žulja nova cipela. On će umanjiti trenje i smanjiti mogućnost da dobijete žuljeve.

Sviđa vam se manikir sa šljokicama, ali se svaki put mučite sa skidanjem istih? Natopite tufer acetonom, stavite na nokte, omotajte folijom na 5 minuta i rešićete se šljokica.

Nikad ne uspevate da sačuvate tek nanešeni lak na noktima? Stavite prste pod hladnu vodu na 3 minuta i lak će se osušiti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs