Probajte i vi

Kornjača efekat na kosi: Trend koji je osvojio Holivud! (FOTO)

Platinasta boja kose, čokoladne nijanse ili pak one bakrene više nisu popularne
Hair & Makeup 26.06.2015. - 11:24h Autor: 24sata.hr
Foto: Beta/Reuters/Beta

Platinasta boja kose, čokoladne nijanse ili pak one bakrene više nisu u trendu, holivudski frizeri otkrivaju da je najpoželjniji "kornjača efekat" koji deluje prirodno i osunčano.

 

1. Prirodan izgled

 

Ombre efekat na kosi, koji je vladao frizerskim salonima prošle godine, zamenio je "kornjača efekat". Reč je o farbanju kose na način da ona celom svojom dužinom izgleda kao da je posvetlila od sunca. Kombinuju se pramenovi zlatnih, karamel, čokolade i kesten nijansi tako da se međiusobno stope. Idealan primjer je Krisi Tajgen.

 

Stavite maskaru u grudnjak i sačekajte nekoliko minuta: Trik bez kojeg više nećete moći!

 

Foto: Reuters
Foto: Reuters

2. Ni plavuše više nisu čiste plavuše

 

Platinaste, pepeljaste, medene ili čiste zlatne nijanse više nisu samo to - teži se prirodnom izgledu u kojem koren kose ostaje prirodne boje, a ona se nazire i na drugim delovima frizure. Zbog toga je "kornjača efekat" znatno lakše održavati, odnosno kosu ne treba farbati svaki mesec - već tek na svakih tri, četiri. Primer za to je i Žizel Bundšen.

 

Fatalni potezi: Greške u šminkanju koje vas čine i do 15 godina starijom!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

3. Karamela

 

I Dženifer Lopez podlegla je novom trendu "kornjača kose", a ona se odlučila za kombinaciju toplih tonova - karamele, čokolade i zlatne boje.

 

Jedna žena, 5 ličnosti: Šminkom napravila neverovatne promene! (VIDEO)

 

4. Najbolje izgleda na valovitoj kosi

 

"Kornjača efekat" i "prelivanje" boja za osunčani efekat najviše dolazi do izražaja na valovitoj kosi, a primer za to je i Sofija Vergara. Što je kosa duža, mogućnost kombinovanja više različitih boja je veća.

 

Foto: Beta/Rich Fury
Foto: Beta/Rich Fury

5. Svetli prednji pramenovi

 

Ono što daje prirodan izgled su svakako pramenovi svetlije boje koji uokviruju lice. Ostatak plavih pramenova treba u vrlo tankom sloju naneti kroz središnje, dublje delove kose, tako da se čini kako oni samo izviruju, a ne deluju kao kaciga na glavi. Primer za to je Miranda Ker.

 

Foto: Beta
Foto: Beta

6. Bolji od ombrea za kraću kosu

 

I kod tamnoputih, ali i kod žena sa kratkom kosom, "kornjača efekt" deluje prirodnije i lepše nego ombre. Zbog toga ombre na kraćoj kosi deluje neuredno, a frizura dvobojno. Primer "kornjača efekta" na kraćem bobu je Džordan Dan.

 

7. Funkcioniše i na tamnijoj kosi

 

Žene poput Džesike Albe sa tamnosmeđom nijansom kose takođe nisu odolele trendi "kornjača efektu", ali se njima ipak savetuje izbegavanje hladnijih i pepeljastih nijansi pramenova, već radije odabir toplih tonova - poput medenih i zlatnih nijansi.

 

Foto: Beta
Foto: Beta

8. Može i jači kontrast

 

Ženama sa plavim i zelenim očima odgovaraće i jači kontrast između pramenova, jer ističe oči. Tako mogu birati pramenove i koji su do četiri nijanse svetliji od ostatka kose. Primer za to je Džesika Bil.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...