Pojačajte volumen

Trikovi za prikrivanje retke kose

Pojavom proizvoda protiv starenja kose, problem proređivanja kod žena konačno dobija pažnju koju zaslužuje
Nega
00:10h Autor:
Trikovi za prikrivanje retke kose
Foto: Shutterstock

Bilo da se vaša kosa proređuje zbog starenja ili ste vam se to dešava već u dvadesetim (što se zove alopecija, stanje koje aktivira genetika a čak i loš izbor hrane), postoje jednostavne frizure, tehnike farbanja i trikovi oblikovanja koji mogu prikriti oskudne pramenove kose. Pročitajte savete stručnjaka koji se bave ovim problemom.

Iskoristite "ombre" trend

Ombre je sve popularniji stil nijansiranja kose. Počinje sa tamnijom baznom bojom i polako postaje svetlija prema vrhovima, stvara vizuelni efekat deblje dlake na vrhovima. Ka vrhovima koristite jednu ili dve svetlije nijanse za suptilne promene boje.

Dodajte višedimenzionalnu boju

Stvorite pokret i iluziju punoće sa ovim trikom bojenja kose. Neka vaš frizer koristi različite tonove i nivoe da stvori meki, višedimenzionalni izgled. Često se koriste tri različite formule da bi se ovo postiglo. Na primer, jedna nijansa koja je kao vaša prirodna boja, još jedna malo svetlija i jedna malo tamnija nijansa. Međutim, nemojte uraditi previše pramenova, jer to skreće pažnju na retku kosu u korenu.

Stvorite volumen sa pravom frizurom

Dodavanje slojeva kroz kosu stvara podizanje, volumen i kretanje kose. Jake šiške sa mekim slojevima kao kod Mišel Obame (Michelle Obama) ili pramenovi prebačeni na stranu kao kod Dženifer Lorens (Jennifer Lawrence) su odlični primeri. Ovi stilovi daju mnogo gušći izgled i učiniće da vaša kosa izgleda manje lomljiva.

Pravilno oblikujte kosu

Za instant volumen, koristite maske i tretmane koji povećavaju izgled svake dlake. Takođe, napravite dugotrajne oblike tako što ćete staviti vruće viklere na kosu ili napravite uvojke. Proizvode za oblikovanje nanosite u slojevima i dodajte ih koliko je potrebno da postignete željene rezultate. Nemojte previše sušiti kosu, jer onda nećete moći da upravljate njom i padaće ravno.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs