Porcelanski ten i ružičaste nijanse

Saveti za šminkanje za žene sa svetlim tenom

Istaknite svoju prirodnu lepotu tako što ćete se zabaviti otkrivajući nove boje koje će dati vašoj porcelanskoj koži delikatan ženstven izgled
Nega
18:22h Autor:
Saveti za šminkanje za žene sa svetlim tenom
Foto: Shutterstock

Odabrati pravu nijansu šminke za svetliji tip kože nije lako. Kada se spremate za posao ili izlazak, morate da izgledate dobro i sa svojom porcelanskom kožom. Ako znate male trikove šminkanja, možete naučiti koje boje i nijanse najbolje pašu uz vaš ten, i na koji način da istaknete svoju prirodnu lepotu.

Svetla koža će uvek biti vanvremenski trend. Možda volite preplanulu kožu tokom letnjih dana, ali bleda je uvek sofisticiranija i zdravija. Danas su porcelanska boja kože i ružičasti obrazi postali trend koji mnoge žene žele da postignu. Još uvek mnoge žene u raznim delovima svijeta, sa tamnijom kožom sanjaju da imaju zdrav, mladalački svetao ten.

Jedna od najvažnijih stvari jeste da se pronađe nabolja podloga koja je iste nijanse kao vaš ten. Lagana, takozvana, light podloga je najbolji izbor za vaš tip kože. Svetla bleda koža je izuzetno transparentna pogotovo na najosjetljivijem području lica, oko očiju, gdje je koža jako tanka te su vene i krvne žile vidljive. Izbegavajte tamne podloge jer će uvek izgledati kao da nosite masku. Vaš izbor treba da bude podloga najbliža boji vašeg lica kao i da ima zaštitu od UV zračenja.

Nanesite korektor sa bazom žute boje na tamne krugove oko očiju da smanjite crvenilo. Ovakvi proizvodi čine čuda vašoj koži i odmah daju toplinu vašem tenu.

Ako su vaši obrazi bledi, najbolja rumenila za vas su pink ili koralne nijanse. Oni će vam dati neverovatan blistav izgled i doneti osveženje na vaše lice. Prirodan izgled, mladalački rozikasti obrazi, sve je to veoma ženstveno i delikatano.

Kao i na obrazima, jake, grube senke za oči neće izgledati dobro na svetloj koži. Probajte prozirne, pastelne svetlucave senke za oči, u prirodnim nijansama koje će dati toplinu vašem izgledu.

Večernji izgled za svetao ten

Za noćni izlazak verovatno ćete hteti jači efekat pa izaberite crnu maskaru.

Ako želite smokey eyes efekat eksperimentišite sa prozirnim rumenilima u nijansama bolje šljive (tamno ljubičaste) i na oči stavite svetlo sivu senku. Za glamuroznu zabavu izaberite tamno smeđi ajlajner ili olovku za oči, jer izgleda bolje na porcelanskoj koži nego crni. Dajte više pažnje vašim trepavicama koristeći uvijač za trepavice pre nego što nanesete maskaru. Za dramatičniji noćni izgled, možete dati više sjaja vašim obrazima.

Prozirni ruž u boji tena, rozi, koralni i boja jagode ili maline izgleda odlično na svetloj koži. Za specijalni, noćni izgled, klasični svetlo crveni ruž ili malo tamnije nijanse izgledaju apsolutno fantastično na bledoj koži.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs