Pazite šta radite

Kupila šminku na internetu i gorko se pokajala: Zamalo ostala bez očiju!

Žena je ponudila cenu od 40 evra, jer je senke otvorila i probala po jednom svaku boju, za razliku od palete koja je u obližnjoj parfimeriji koštala 60
Nega
21:44h Autor:
Kupila šminku na internetu i gorko se pokajala: Zamalo ostala bez očiju!
Foto: Ilustracija / Thinkstock

Ima li išta lepše nego kada naletite na kvalitetne, markirane stvari na rasprodaji? Svaka žena odmah će iskoristiti priliku i priuštiti sebi odličan proizvod po povoljnoj ceni, ali jednoj ženi to se obilo o glavu.

Naime, Rosi Feri (28) pronašla je na internetu odličnu ponudu za paletu Diorovih senki - žena je ponudila cenu od 40 evra, jer je senke otvorila i probala po jednom svaku boju, za razliku od palete koja je u obližnjoj parfimeriji koštala 60. Kako je u pitanju bila ograničena serija, Rosi je bez razmišljanja naručila, ali kada joj je stigla pošiljka, iznenadila se.

Za početak, pakovanje je bilo oblepljeno nalepnicama sa kineskim slovima, a kada je skinula omot, Rosi je shvatila da nedostaje plišana vrećica u kojoj dolaze Dior proizvodi, prenosi Dejli mejl.

Pozajmila šminku od drugarice i postala invalid: Tragična sudbina mlade mame (27)!

Pošto je otvorila i videla da senke izgledaju i mirišu normalno, našminkala se, ali su oči već uveče počele da je svrbe. Međutim, pravi šok je usledio tek kada se Rosi probudila sutradan - nije mogla da otvori oči!

Kapci su joj bili kao zalepljeni, ona se uspaničila i zatvorenih očiju uspela da se dotetura do kupatila i umije se. Nakon podužeg umivanja, Rosi je uspela da otvori oči, a tek onda je imala šta da vidi - kapci su joj bili natečeni, a oči krvavo crvene!

Trebalo je da prođu dve nedelje uz svakodnevno korišćenje kapi za očne infekcije, da bi se njene oči vratile u normalu. Kada je sve prošlo, Rosi je odnela senke u parfimeriju, gde joj je rečeno da je u pitanju falsifikat iz Kine.

"Oftamolog kaže da sam imala mnogo sreće što je na kraju sve dobro prošlo, ali više nikad u životu neću kupiti kozmetiku preko interneta", odlučna je Rosi.

Inače, Rosi nije jedina žrtva kopija kozmetičkih brendova; stručnjaci navode da je evropsko tržište preplavljeno takvim proizvodima, koji neretko sadrže i cijanid!

Pobacajte staru šminku odmah: Evo šta sve može da vam se desi ako je koristite!

"Treba biti oprezan jer takva kozmetika sadrži visok nivo različitih teških metala, od olova, arsena i bakra, do žive i kadmijuma. Naučno je dokazano da ovi metali izazivaju razne komplikacije u organizmu, poput alergijskih reakcija, problema sa živcima, pa čak i smrt", upozoravaju naučnici.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs