Šta muškarci žele?

Plavuša za fantaziju, brineta za ženidbu. Koja je lepota najpoželjnija?

Biti plavuša ipak nije tako zabavno, barem po studijama britanskog magazina Telegraph. Iako je statistika poražavajuća po plavuše, najomiljenije žene svih vremena krasila je platinasto plava kosa. Zašto muškarci smatraju da su brinete bolje supruge, saznaćete u tekstu koji sledi.

Ljubav i zavođenje
11:53h
Plavuša za fantaziju, brineta za ženidbu. Koja je lepota najpoželjnija?

Merilin Monro (Marilyn Monroe), Brižit Bardo (Brigitte Bardot), Grejs Keli (Grace Kelly), Kim Besindžer (Kim Basinger) samo su neka od imena najseksipilnijih žena svih vremena, koje povezuje kosa boje zlata. Takođe, ne treba zanemariti ni Playboy zečice, koje su se proslavile zahvaljujući oblinama i dugim plavim uvojcima, poput Pamele Anderson (Pamela Anderson) ili supermodela Klaudije Šifer (Claudia Schiffer). Ipak, ukoliko ste se bacile u lov na muža, možda je vreme da promenite boju kose, jer je čak 54% muškaraca od hiljadu ispitanika izjavilo da bi radije oženilo brinetu, dok se samo 16% opredelilo za plavuše. Ostalima boja kose nije važna, a kako se ne pominju riđokose žene, čini se da su one ipak najugroženije.

Šta to čini brinete materijalom za ženidbu? Ispitanici tvrde da su one sklonije vratolomijama u krevetu, kao i da deluju senzualnije i brinu više o svom izgledu. Za brinete se takođe veruje da bolje barataju novcem, a čini se da su i mnogobrojni vicevi o lepim, glupim plavušama ostavili traga, jer brinete navodno imaju intelektualnu dubinu, koju plavuše ne poseduju. Brinete su u prednosti i kada je kuvanje i održavanje kuće u pitanju, te nam ostaje da se zapitamo šta uopšte plavuše širom sveta rade po ceo dan?

Ukoliko pak ne želite da se odvojite statusa plavuše, postoje dve stvari koje su muškarcima važnije od boje kose. Na prvom mestu zdravi zubi, a zatim gramatika i pravilno izražavanje. Najpoznatija internet stranica za online dating, Match.com od svojih 5000 klijenata zatražila je da odgovore na pitanje kakva odeća im je najprivlačnija. Iako se nisu složili oko materijala i krojeva, više od polovine muškaraca opredelilo se za crvenu boju, koja simbolizuje ljubav i seks. Po ovim kriterijumima, ukoliko želite da stanete na ludi kamen, ofarbajte kosu u smeđe, sredite zube, kako bi vam osmeh podsećao na reklamu za pastu za zube, pazite kako se izražavate i nosite crveno. Na dan venčanja možete zločesto da se osmehujete svojim drugaricama zlatnih uvojaka ili jednostavno ih pustite da misle da se plavuše bolje zabavljaju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs