Ne dozvolite da vam šminkanje oduzima vreme

7 brzih i lakih koraka da izgledate besprekorno

Naučite da se našminkate brzo i pravilno, uz naše savete i malo vežbe
Nega
00:38h Autor:
7 brzih i lakih koraka da izgledate besprekorno
Foto: Shutterstock

Vrlo je važan sklad izgled celokupne šminke. Zbog toga ukoliko oči nasminkate jače, koristite blaže tonove ruža i rumenila i obrnuto. Uz sledeće savete, a sa malo vežbe, savladaćete šminkanje za nekoliko minuta. Bilo da je dnevna ili večernja šminka u pitanju, primenite iste korake, samo se poigrajte sa nijansama tj. tonovima. Pre svakog šminkanja nanesite hidratantnu kremu koja odgovara vašem tipu kože i sačekajte da je lice dobro upije.

1. Nanesite tečni puder ili ten-podlogu na čelo, nos, jagodice i bradu. Jastučić za nanošenje navlažite hladnom vodom, dobro ga iscedite i blagim pokretima razmažite po licu. Puder i rumenilo koristi u skladu sa tipom svoje kože.

2. Štapićem nanesite korekor na mesta koje želite da dodatno prekrijete. Potrudite se da tečnost nanesete u što manjoj količini. Laganim tapkanjem uz pomoć jastučića izjednačite što bolje ten sa prethodno nanetom podlogom. Ukoliko se i dalje vidi prelaz, vrhovima prstiju izbrišite graničnu liniju.

3. Nanesite puder u prahu uz pomoć četkice. Ako želite da otklonite sjaj pudera, navlaženim jastučićem utapkajte preko pudera.

4. Olovku za oči pažljivoi u što tanjem sloju nanesite na donju ivicu oka. Za slučaj da žurite, ovaj korak preskočite da ne bi u brzini došlo do povrede oka.

5. Senka za oči se najbrže nanosi četkicom. Tamnije nijanse su pogodnije za noć i nanosite ih uz ivicu kapaka. Svetla senka se nanosi iznad tamnije u širem sloju. Jednim prstom podignite obrvu, a drugom rukom nanesite maskaru na gornje i donje trepavice u pravcu odozgo na gore.

6. Usne iscrtajte olovkom u istoj boji kao što je karmin ili samo za jednu nijansu tamnije. Srednji prst oslonite na bradu i tako ćete lakše upravljati olovkom. Namažite zatim usne, ružem ili sjajem. Otisnite usta na parčetu papira ili maramice da bi se uklonio višak ruža.

7. Rumenilo nanesite odgovarajućom četkom, dok se blago osmehujete, na jagodice, a zatim ka kosi polukružnim pokretima. Ukoliko želite da rumenilo duže traje, prvo nanesite tanak sloj krem rumenila, pa preko njega rumenilo u prahu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs