Čudotvorni napitak iz frižidera

Prirodno rešenje: Jogurt za jaku, negovanu i kosu bez peruti

Pored sjajnih nutritivnih vrednosti, najpoznatiji mlečni napitak pomaže kosi da bude sjajnija, mekša i poslušnija
Nega
17:38h Autor:
Prirodno rešenje: Jogurt za jaku, negovanu i kosu bez peruti
Foto: Shutterstock

Otkrivamo vam nekoliko načina na koje jogurt potpomaže zdravlju i odličnom izgledu vaše kose, pa ovo imajte na umu kada idući put budete pripremali neku masku za kosu. Jača kosu U smislu hranljivih materija, jogurt daje pregršt toga vašem telu. Bogat je mineralima poput kalijuma i kalcijuma, a sadrži i ostale korisne nutrijente poput proteina i vitamina B. Jedan od najboljih sastojaka u jogurtu su proteini iz prirodnog mleka koji su odlični za kosu. Dok su proteini dobri za jačanje kose, mlečna kiselina pomaže u cirkulaciji krvi koja potom potpomaže rastu kose. Neguje kosu Jogurt neguje kosu i potpomaže njenom rastu, a takođe i pojačava sjaj kose. Takođe, jogurt je prirodan način da popravite zapuštenu kosu u lošem stanju. Ako ništa drugo, možete biti potpuno sigurni da, za razliku od šampona, seruma i losiona, u jogurtu nema nikakve hemije koja vam može spržiti kosu. Sa vremena na vreme stavite jogurt na kosu i držite tako pola sata, a zatim dobro isperite. Ovo će rešiti problem odbeglih dlačica.

Omekšava kosuJogurt pomaže kod omekšavanja kose, čini je lepšom, nežnom i lepršavom. Jogurt omekšava kosu i efikasan je u borbi protiv zamršene kose, prouzrokovane korišćenjem šampona koji isušuju kosu. Također, jogurt pomaže i u čišćenju kose od masti, prašine i peruti. Šta više, jogurt pomaže u sprečavanju nastanka peruti i sprečava onaj osećaj svraba na temenu koji je poslediva znojenja i peruti. Nanesite jogurt na kosu, koju zatim umotajte u peškir i operite nakon 20 minuta. Još jedan način uključuje to da četiri kašike jogurta pomešate sa jajem, pustite da odstoji na glavi 10 minuta i nakon toga dobro isperete. Jogurt se koristi i sa kakaom, medom i maslinovim uljem za slične pogodnosti.

Jogurt može ukrotiti neposlušnu kosu i umanjiti štetu na ispucalim vrhovima Zbog blagodeti koje pruža, jogurt je poprilično koristan u umanjivanju štete kod ispucalih vrhova. Mešanjem jogurta sa zgnječenom papajom dobija se mešavina fine konzistencije koja, nanešena na kosu, može dugoročno da spreči nastanak ispucalih vrhova. Otklanja i sprečava nastanak peruti Postoje mnogi recepti za pravljanje maske za kosu na bazi jogurta koji su efikasni protiv peruti i svraba temena. Jogurt i limunov sok odlična su kombinacija koja će vas efikasno osloboditi peruti. Potpomaže sjaj i rast kosePostoje mnogi načini na koje jogurt pomaže telu jer sadrži drugačije vrste elemenata poput cinka, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B6 i vitamina B12. Prijateljske bakterije i mlečna kiselina zapravo su ključni elementi zbog kojih je jogurt tako koristan, pa ga zarad različitih efekta mešamo sa različitim namirnicama poput meda, pomorandžinog ili limunovog soka. Masiranje kose jogurtom uz dodatak drugih sastojaka može vam dugoročno pomoći po pitanju čišćenja kose, rasta kose, zaglađivanju odbeglih dlačica i sjaju kose, odnosno svemu onome što hemijski proizvodi obećavaju, a nikada u potpunosti ne ispune.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs