Uverite se sami

Spas za jako oštećenu kosu: Bakin recept od samo dva sastojka!

Iznenadili biste se šta se sve krije u vašem domaćinstvu što može da posluži kao hranjiva maska za negu kose
Nega
18:58h Autor:
Spas za jako oštećenu kosu: Bakin recept od samo dva sastojka!
Foto: Shutterstock

Da li ste znali da za negu kose nije potrebno da trošite veliku sumu novca na skupe maske ili regeneratore? Iznenadili biste se šta se sve krije u vašem domaćinstvu što može da posluži kao hranjiva maska za negu kose. Donosimo vam dve jednostavne maske koje mogu značajno da pomognu oštećenoj kosi.

Prva prirodna maska zahteva minimum vremena za pripremu, a posebno se preporučuje osobama koje imaju problema sa suvom kosom.

Tajne savršene kose Kejt Midlton: 3 trika za kovrdže kao iz frizerskog salona!

Potrebno je:

pet kašika maslinovog ulja, dva jaja

Priprema: Prvo malo zagrejete maslinovo ulje, tek toliko da bude toplo. Zatim izmutite jaja i pomešate s maslinovim uljem. Tako nastalu smesu nanesite širokom četkom duž cele kose, kao i na teme. Umotajte kosu plastičnom kesom ili kapom za tuširanje i ostavite da deluje 30-ak minuta. Isperite kosu prvo mlakom vodom, a zatim blagim šamponom. Oblikujte frizuru i uživajte u mekoći vaše nahranjene kose.

Ako se, pak, osećate kao da imate "dve dlake" na glavi, bolji volumen možete da postignete zahvaljujući piću koje se obično ne upotrebljava u ovakve svrhe. Reč je o pivu! Naime, fermentisana pića sadrže velike količine kvasca koji doprinosi volumenu vaše kose. Evo što vam je potrebno da biste napravili ovu masku.

Zauvek zbogom opadanju kose: Prirodno ojačavanje korena po receptu ruskih lekara!

Potrebno je:

pola šoljice izvetrelog piva, pola šoljice suncokretovog ulja, jedno jaje

Priprema: Pomešajte pola šoljice izvetrelog piva s pola šoljice suncokretovog ulja i jednim jajetom. Nanesite na čistu, vlažnu kosu i ostavite da deluje 15-20 minuta, pa isperite hladnom vodom.

Postoji i drugi način. Izvetrelo pivo stavite u bočicu sa sprejom i poprskajte po suvoj kosi. Kada pivo ispari, preostali proteini od pšenice, slada i hmelja nastavljaju da jačaju i da hrane kosu. Ovaj tretman možete da ponavljate jednom nedeljno.

Sa 82 godine nije imala sede: Recept za sok čuvene doktorke Vigmor! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs