Bez hemije

Svaka boja kose može se ofarbati prirodno: Kafa za crnu boju, čaj od nevena za bakarni sjaj!

Čokoladno smeđu boju podariće vam kadulja, dok crvenokose mogu pojačati intenzitet svoje boje čajem od hibiskusa
Nega
20:08h
Svaka boja kose može se ofarbati prirodno: Kafa za crnu boju, čaj od nevena za bakarni sjaj!
Foto: Shutterstock

Nema potrebe da isušujete kosu farbama, niti da vam hidrogen uništava vlasi. Svakoj boji kose odgovara određena biljka, koja vam može osvežiti kosu i prirodno je ofarbati. Izvucite plave pramenove medom, u crnom čaju i kafi pronađite svoju nijansu crne boje, posvetlite smeđu kosu kamilicom... Pročitajte kako!

7 faktora koji utiču na propadanje kose možete pročitati OVDE.

Za plave pramenove med i cimet

Uz pomoć cimeta možete kosu posvetleti i za nekoliko nijansi. U plastičnoj posudi pomešate dve velike kašike regeneratora za kosu, četiri kašičice cimeta u prahu i tri velike kašike meda. Nanesite smesu na opranu i vlažnu kosu i raščešljajte, ali smesu nanosite samo na pramenove. Na glavu stavite foliju i ostavite da deluje dva do tri sata, pa operite šamponom. Što duže držite smesu, ali i ponavljate postupak, rezultat će biti vidljiviji.

OVDE saznajte koji je novi metod oporavka oštećene kose.

Brinetama krajeve posvetljuje limun i kamilica

Ako je vaša prirodna boja kose smeđa, koja je nešto svetlija na vrhovima, istaknite sjaj i prelaze pramenovima koje ćete posvetleti čajem od kamilice. Stavite pola šoljice sušene kamilice na dve šoljice vode, prokuvajte i ostavite da se ohladi. Kamilicu nanesite na kosu nakon pranja, bez ispiranja. Sličan efekat dobićete i isceđenim sokom od limuna, koji ćete naneti na krajeve, a sunce će pojačati efekat posvetljavanja.

Kako ubrzati rast kose, pročitajte OVDE.

Kadulja za čokoladno smeđu boju

Smeđu boju kose možete pojačati ili joj dati čokoladnu nijansu pomoću čaja od sušenog bilja, pripremljenim od 1/4 šoljce kadulje, 1/4 lišća ružmarina, 1/4 lišća koprive na 2,5 šoljice vode. Bilje treba kuvati u vodi oko 30 minuta na laganoj vatri, potom procediti i ohladiti. Ovu smesu koristite za ispiranje kose nakon pranja šamponom ili je možete staviti u raspršivač i njime povremeno prskati kosu.

Sprečite opadanje kose domaćom maskom. Recept pronađite OVDE.

Čaj od nevena i hibiskusa za crvenokose

Ako ste prirodna crvenokosa i hoćete da pojačate tu nijansu ili ako je vaša kosa smeđe ili plave boje, a hteli biste bakarni sjaj, napravite čaj od dve šoljice vode, 1/2 šoljice latica nevena i dve kašike latica hibiskusa. Čaj treba kuvati na laganoj vatri oko pola sata, procediti i ohladiti. Nakon šamponiranja kosa se ispira čajem, a poželjno je i sušiti je na suncu. Što se češće ponavlja postupak, bakarne nijanse će biti izraženije.

Savete za negu farbane kose možete pročitati OVDE.

Crni čaj ili kafa za tamne nijanse

Potamnjivanje kose i za pet nijansi je moguće ako budete dovoljno uporni. Sve što treba da uradite je da skuvate nekoliko šoljica jake crne kafe ili crnog čaja, ohladite i time isperete već opranu kosu. Na kraju, na kosu stavite foliju i ostavite tako oko pola sata, a zatim isperite običnom mlakom vodom. Ponavljajte postupak dva puta nedeljno, dok ne dobijete nijansu koju želite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs