Ne očajavajte

Prljava vam je kosa, a nemate vremena da je operete: 4 top frizure za spas u zadnji čas! (FOTO)

Pribegnite kosi vezanoj u zalizani visoki pomalo razbarušeni rep, punđi na vrhu glave, ležernoj pletenici ili ukrasnim trakama
Nega
20:58h Autor:
Prljava vam je kosa, a nemate vremena da je operete: 4 top frizure za spas u zadnji čas! (FOTO)
Foto: Reuters

Uredna kosa i stilizovana frizura su među osnovama lepog izgleda svake žene. Ali, isto tako svaka žena će da prizna da nije u situaciji da svakog dana svojim pramenovima kose priušti poseban tretman. Štaviše, zbog nedostatka vremena češće su situacije u kojima tražimo brza rešenja za neopranu kosu.

Mnogo puta smo se uverile da određene frizure više vole kosu koja nije tek oprana. Naime, prirodna ulja iz kose koja se opuštaju dva dana nakon tretmana pranja često nam idu u prilog. Takvu kosu naravno nećemo pustiti da slobodno pada, jer otkriva upravo ono što želimo da prikrijemo – nedostatak sjaja i svežine.

Kako da se negujete kao Džesika Alba pomoću njenih recepata za sjajnu kosu i blistavo lice saznajte OVDE.

Kosa vezana u zalizani

visoki pomalo razbarušeni rep, punđa na vrhu glave, ležerna pletenica ili ukrasne trake su top četiri frizure za neopranu kosu. Za svaku od njih potrebno je da izdvojite tek nekoliko minuta, a od rekvizita su vam potrebne spretne ruke, gumice za kosu, nekoliko ukosnica i lak ili pena za kosu. Pogledajte kako to rade svetski poznate dame.

1. Zalizani visoki rep

Mnoge dame, da bi postigle ovakav efekat sa čistom kosom, nanose gelove ili druge preparate, a vama će biti dovoljno samo da gumicom čvrsto skupite kosu u rep.

2. Punđa na vrhu glave

Ova brzinska frizura pravi se u nekoliko koraka. Prvo gumicom čvrsto skupite kosu u rep na vrh glave, zatim je umotajte oko gumice i pričvrstite sve pramenove ukosnicama.

3. Pletenica

Sve smo volele da nosimo pletenice kada smo bile devojčice, a ta frizura je ponovo hit. Ako želite da saznate kako da napravite najdugovečniju svečanu frizuru poput Eve Longorije - pletenicu koja je pun pogodak pogledajte na snimku OVDE.

4. Ukrasne trake

Ukoliko se ipak odlučite za puštenu kosu, to što ona nije čista možete da prikrijete ukrasnim trakama, a možete da u tu svrhu upotrebite i maramu.

A kako da napravite frizure gotove za jedan minut - savršen izgled kada ste u žurbi pogledajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs