Napravite sami

Mirišljava maska za kosu od kakaoa: Povećava volumen, jača koren i ubrzava rast!

Ova maska ima stimulativno dejstvo na koren kose i ubrzava njen rast. Redovnom upotrebom maske, kosa postaje gušća i obimnija
Nega
15:26h Autor:
Mirišljava maska za kosu od kakaoa: Povećava volumen, jača koren i ubrzava rast!
Foto: Thinkstock

Maska za kosu na bazi kakaoa, ne samo da povećavaju obim kose, već i obnavljaju njenu strukturu, dajući joj mekoću i sjaj. Njena vrednost je, kako su primetile mnoge žene, što zahvaljujući svojoj aromi, predstavlja pravi spa užitak za kosu.

OVDE pročitajte recepte iz domaće radinosti Džesike Albe za sjajnu kosu i blistavo lice.

Ova maska ima stimulativno dejstvo na koren kose i ubrzava njen rast. Redovnom upotrebom maske, kosa postaje gušća i obimnija.

Recept: 1/2 čaše kefira promešajte sa 1 kafenom kašičicom kakaoa i 1 žumancetom.

Deo dobijene smese nanesite na koren i češljem rasporedite po celoj dužini kose. Kad smesa na kosi počne da se suši, nanesite još jedan sloj, pa onda još jedan. Nakon toga stavite na kosu najlonsku kesu. Glavu utoplite peškirom i sačekajte 20-30 minuta. Posle operite kosu na uobičajeni način.

Kosa kao slama - OVDE saznajte 5 znakova da vam je hitno potrebno šišanje!

Maska se primenjuje na prljavu, suvu kosu. Za postizanje dugoročnih i vidljivih rezultata, masku koristite 2-3 puta nedeljno u roku 2 meseca.

Ako masku koristite retko, volumen će biti vidljiv samo nakon upotrebe. Ako je koristite redovno, kosa će ostajati uvećanog volumena 2-3 dana.

Treba da znate da ako imate svetlu kosu, i konstantno koristite masku sa kakaoom, boja kose se može promeniti, jer je kakao prirodna boja za potamnjivanje kose.

OVDE saznajte kako da napravite masku za kosu od kvasca - sprečite opadanje, ubrzajte rast i rešite se peruti!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs