Isprobajte ih i vi

10 trikova u šminkanju koji će naglasiti vaš seksepil: Duge trepavice su ogledalo ženstvenosti!

Kada nanosite maskaru, za seksi izgled nanesite drugi sloj maskare samo na vrh spoljnih uglova trepavica - oči će vam izgledati lepo i senzualno
Nega
18:14h Autor:
10 trikova u šminkanju koji će naglasiti vaš seksepil: Duge trepavice su ogledalo ženstvenosti!
Foto: Shutterstock

I dok seksepil svake žene prvenstveno dolazi iznutra, a tek onda se ističe ponašanjem, stavom i stilom, ceo „paket“ nikako ne može biti potpun bez prikladne šminke.

Možda će neke žene pomisliti da je dovoljno nabaciti na sebe „ratne“ boje, posebno nezaobilazan crveni ruž, i spremne su za osvajanje, ali glavni makeup umetnici imaju mnogo precizniju viziju kako bi svaka žena trebala da naglašava svoj seksepil.

Koje greške u šminkanju vas čine i do 15 godina starijom, pročitajte OVDE - Ne smete ih ponavljati!

Ukus vezan za šminku zavisi od osobe, pa zato svaka žena treba da proceni šta joj najbolje pristaje. Ako niste sigurni, sami se malo poigrajte pred ogledalom ili pitajte nekoga za savet.

1. Umesto crvenog ruža na usne stavite nežniju ružičastu boju ili boju mesa, s laganim sjajem u obliku sjaja ili balzama za usne. Usne će vam izgledati nežnije i ženstvenije. Boja mesa će stvoriti utisak kao da ste se malo pre strastveno ljubili.

OVDE preuzmite recepte za domaće pilinge za usne za negu tokom hladnih dana!

2. Ako imate otvoreni dekolte, nanesite na njega kremu koja u sebi ima sjaj (ili mikrošljokice). Cilj je da vaša koža dobije lep, suptilni sjaj, a ne da svetlucate poput disko kugle. Ako ipak imate otvorena ramena i leđa, nemojte zaboraviti na njih.

3. Kada nanosite maskaru, za seksi izgled nanesite drugi sloj maskare samo na vrh spoljnih uglova trepavica. Oči će vam izgledati lepo i senzualno.

Kako da pravilno negujete trepavice, pročitajte OVDE - Neka budu duge i guste na prirodan način!

4. Izaberite suptilni „smokey eyes“ izgled, koji će dati dubinu vašim očima. Pri tome zaboravite na naglašavanje usana crvenim ili nekim sličnim jakim ružem. Usne u tom slučaju moraju biti neutralne boje.

5. Za seksi izgled vaših obraza upotrebite masna, kremasta rumenila, što će dati poseban prirodni sjaj vašoj koži. Standardna kamena rumenila mogu se činiti previše veštačkim. Ako ipak nemate ili ne volite kremasta rumenila, upotrebite najdeblju četkicu za rumenilo, te nanesite na obraze tonove breskve i blage ružičaste tonove.

6. Izbegavajte slojeve i slojeve pudera, koji će vašem licu dati neprirodan izgled. Dovoljna će biti BB krema, malo korektora na strateškim mestima i mineralni kameni puder. Ta kombinacija će izravnati sve nepravilnosti na vašoj koži, a još uvek će izgledati kao vaša koža, a ne maska.

Šta je definicija seksepila, otkrijte OVDE - 9 seksi zapovesti!

7. Na gornje kapke nanesite crtu crnog ajlajnera, srednje debljine sa zavrnutim spoljnim vrhom prema gore, što će vašim očima dati „mačkasti“ izgled koji je vrlo seksi. Mačkasti tuš možete naneti jače ili diskretnije, zavisno od vaših želja.

8. Ako vaša koža ima zlatni ton, pomešajte puder i senku boje šampanjca, što će vašoj koži dati prirodan sjajni izgled. Nanesite tu kombinaciju na jagodične kosti, na unutaršnje uglove kapaka, bradu i most iznad gornje usne.

OVDE saznajte kako da napravite domaći tečni puder, za savršenu pokrivenost i hidrataciju!

9. Ako ne možete odoleti crvenom ružu za usne, onda zaboravite na jaku šminku za oči, jako rumenilo i slično. Lice treba da deluje prirodno, a dovoljno će biti malo pudera, senka u boji kože, lagana maskara i rumenilo u što neutralnijoj prirodnoj nijansi.

10. Zaboravite na drečave nijanse noktiju. Nanesite lak svetlijih, prirodnih tonova.

A kako da izgledate i do 10 godina mlađe, saznajte OVDE - Jednostavni trikovi za lepotu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs