Korisno znati

Soda bikarbona za lepši izgled i zdravo telo: Nema štetna dejstva, a daje odlične rezultate!

Pomešajte jednu kašičicu sode bikarbone s čašom vode od 2 dl i tečnost dobro primućkajte u usnoj duplji. Svi neprijatni mirisi će biti neutralisani, a bakterije uništene
Nega
11:00h Autor:
Soda bikarbona za lepši izgled i zdravo telo: Nema štetna dejstva, a daje odlične rezultate!
Foto: Thinkstock

Soda bikarbona se sve češće upotebljava u domaćoj izradi kozmetike jer nema štetna dejstva, a daje odlične rezultate! Pogledajte kako sve možete da je upotrebite za lepši izgled i zdravo telo, prenosi Yumama.

Nega kosePrilikom pranja kose, šamponu dodajte prstohvat sode bikarbone, koja će ukloniti ostatke preparata za oblikovanje kose kao što su lakovi, pene i gelovi, pa će kosa zaista biti čista.

OVDE saznajte kako da primenite sodu bikarbonu za čišćenje nameštaja i tepiha.

DezodoransStavite malo sode bikarbone ispod pazuha kako biste neutralisali neprijatan miris tela. Odlična je alternativa za intenzivne dezodoranse.

Pasta za zube

Pomešajte sodu bikarbonu sa tropostotnim hidrogen-peroksidom kako biste napravili pastu za zube koja ne sadrži fluor.

Sredstvo za ispiranje ustaPomešajte jednu kašičicu sode bikarbone s čašom vode od 2 dl i tečnost dobro primućkajte u usnoj duplji. Svi neprijatni mirisi će biti neutralisani, a bakterije uništene.

Kako da izgledate mlađe uz osam jednostavnih trikova, saznajte OVDE.

Piling za liceUmesto da trošite novac na skupe kozmetičke proizvode, napravite sopstveno sredstvo za piling. Pomešajte sodu bikarbonu sa vodom u razmeri 3:1. Lagano utrljajte kružnim pokretima na kožu i isperite. Ovo sredstvo za piling možete koristiti svakodnevno.

Kupka

Dodajte 1/2 šoljice sode bikarbone u svoju kupku kako biste neutralisali kiselinu kože, isprali ulja i osvežili kožu. Vaša koža će biti mekana.

OVDE saznajte kojih sedam lekcija svaka žena može da nauči od Džulije Roberts.

Kao antacidSoda bikarbona je sigurna i efikasna za ublažavanje gorušice, nadraženog želuca ili želudačne kiseline.

Ugrizi insekata i svrabZa ugrize insekata pomešajte sodu bikarbonu i vodu i stavite na zahvaćeni deo kože. Kako biste ublažili svrab, protrljajte malo sode bikarbone u rukama i nanesite na kožu nakon kupanja.

Nega stopala

Stavite tri kašike sode bikarbone u lavor s toplom vodom, uronite stopala i lagano istrljajte.

Nega rukuPreskočite intenzivne sapune i nežno protrljajte ruke sodom bikarbonom koja će ukloniti prljavštinu i neutralisati neprijatan miris. Pomešajte sodu bikarbonu i vodu u razmeri 3:1 ili sa tečnim sapunom. Utrljajte u ruke i isperite.

OVDE saznajte zahvaljujući kojim cakama holivudske dive prkose godinama!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs