Nega iz kuhinje

Maska od majoneza: Obnavlja suvu i oštećenu kosu, ubrzava rast i vraća prirodni sjaj!

Efekat majoneza za kosu jači je nego uticaj kupovnih preparata, a potrebno je tretirati kosu bar jednom nedeljno ovom domaćom smesom
Nega
17:32h Autor:
Maska od majoneza: Obnavlja suvu i oštećenu kosu, ubrzava rast i vraća prirodni sjaj!
Foto: Shutterstock

Zahvaljujući svojim korisnim osobinama, majonez je u stanju da izazove na kosi toliko dobar pozitivan efekat, koji ponekad ne mogu proizvesti mnoga industrijska sredstva za negu kose.

Zvuči kao prilično neobična komponenta za negu kose, ali korist koju donosi za suvu, oštećenu i oslabljenu kosu je neprocenjiva. Majonez je u stanju da ojača kosu, stimuliše njen rast, hidrira je i podari zdrav, prirodni sjaj.

OVDE pročitajte kako da vratite kosi prirodni sjaj pomoću piva.

Ako želite da vaša kosa ponovo postane zdrava, svilenkasta i sjajna, obratite pažnju na maske sa majonezom. One odlično ojačavaju kosu, čine je elastičnom, poboljšavaju njenu strukturu, a idealno su rešenje za one kojima sporo raste kosa.

Neophodno je znati da je za negu kose najbolji domaći majonez. Naravno, možete koristiti majonez iz prodavnice, ali u njegovom sastavu nema baš prirodnih, svežih i korisnih sastojaka.

Kako da pripremite domaći majonez na jednostavan način, saznajte OVDE.

Pre svega, potrebno je da znate da je najbolje masku sa majonezom nanositi na prljavu kosu, pre nego što planirate da je operete.

Pripremljeni domaći majonez doveden do sobne temperature nanosi se četkom na vlažnu prljavu kosu i raspoređuje se po celoj dužini, od korena (ako je kosa suviše suva), pa do krajeva. Nakon toga treba staviti najlon-kesu, a potom uviti glavu u peškir i ostaviti da odstoji najmanje 30 minuta. Nakon toga temeljno isprati toplom vodom, šamponom i balzamom za kosu, kako biste eliminisali miris.

Pošto majonez ima veoma masnu strukturu, ispiranje će trajati malo duže. Masku treba nanositi najmanje jednom nedeljno, a kod veoma suve i oštećene kose 2 do 3 puta nedeljno.

OVDE otkrijte 9 neverovatnih i neobičnih primena majoneza!

Već posle nekoliko upotreba, vaša kosa će vam biti zahvalna, a vi ćete primetiti neverovatnu, pozitivnu promenu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs