Obratite pažnju

Navike koje uništavaju kosu: Odreknite se repa i punđe, češljajte se od krajeva ka korenu!

Da bi se izbeglo lomljenje vlasi, treba prvo očešljati krajeve, pa onda deo kod korena, a treba strogo paziti i na temperaturu kada koristite peglu ili figaro
Hair & Makeup 31.10.2014. - 21:03h
Foto: Shutterstock

Svaka žena želi da joj kosa bude gusta, bujna, svilenkasta i zdrava, a istovremeno i lepo oblikovana. Kako bi frizura bila što lepša, često pribegavamo pomagalima koje zapravo uništavaju njeno zdravlje, pa posle nekog vremena dođemo u situaciju da je neophodno drastično šišanje kako bi se odstranili suvi delovi i uništene vlasi.

 

Ako želite da to da izbegnete i da kosu održavate zaista zdravom, odreknite se 5 svakodnevnih navika koje joj neverovatno štete.

 

OVDE preuzmite recept za masku za kosu od kvasca, koja sprečava opadanje i perut!

 

1. Previše šampona

 

Čak i za dugu kosu dovoljno je sasvim malo šampona, veličine kovanice. Drugim rečima, to bi bio krug prečnika 2,5 cm. Ako imate kratku kosu, koristite još manje.

 

2. Češljanje mokre kose

 

Što se tiče češljanja mokre kose, uvek koristite češalj sa širokim zupcima i to dok još uvek ima regeneratora na kosi. Izbegavajte i umotavanje kose u peškir, jer to može dovesti do lomljenja vlasi.

 

3. Rep i punđa

 

Svakodnevne frizure poput konjskog repa i punđe takođe doprinose većem riziku od oštećenja. Ako baš ne možete bez njih, vodite računa da kosa ne bude previše dugo tako vezana.

 

Kako da napravite elegantnu punđu za svaku priliku, pogledajte OVDE - prelepa frizura za manje od 5 minuta!

 

4. Pogrešno češljanje

 

Većina žena počinje češljanje od korena prema krajevima. Kako biste izbegli lomljenje i opadanje, obrnite redosled!

 

5. Temperatura

 

Bilo da se radi o pegli za kosu, fenu ili figaru, držite toplotu na minimumu. Čak i prebacivanje sa sušenja vrućim vazduhom na hlađenje može napraviti veliku razliku.

 

A 7 načina kako izgled kose otkriva vaše celokupno zdravlje, otkrijte OVDE.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs