Vredi probati

Napravite masku za kosu od kvasca: Sprečite opadanje, ubrzajte rast i rešite se peruti!

Upotrebom ove maske vaša kosa doživeće potpuni preobražaj i ponovo postati bujna i sjajna, a od peruti neće ostati ni trag
Hair & Makeup
11:46h Autor:
Foto: Thinkstock

Umesto da trošite hiljade i hiljade na preparate protiov opadanja kose, peruti i sličnih problema, okrenite se prirodnim i dostupnim sastojcima i pripremite hranljivu masku koja će vašoj kosi vratiti gustinu, sjaj i zdravlje.

Maske od kvasca odgovaraju svim tipovima kose, i nezamenljive su u borbi protiv gubitka kose i za njen brži rast. Posebnu pažnju na ovaj proizvod treba da obrate osobe, koje imaju bolest vezanu za rast kose – seboreju, ekcem. Sem toga, koristeći masku od kvasca uspešno ćete se osloboditi peruti.

OVDE pročitajte sve mitove vezane za kosu - prestanite da verujete u njih!

Kao preventivna mera i za brži rast kose, maska od kvasca koristi se jednom nedeljno, u trajanju 10-15 procedura. Posle napraviti pauzu 3 meseca i ponoviti po potrebi. Ako je vaš cilj lečenje kose – obnova i ojačanje strukture oštećene kose, maske na bazi kvasca treba primenjivati 2 puta nedeljno, u trajanju 6-8 nedelja. Po potrebi proceduru ponoviti za 3 meseca.

Priprema: U 1 supenoj kašiki toplog mleka rastvoriti 1 kafenu kašiku meda ili šećera, dodati 20 gr svežeg kvasca. Ostaviti na toplo mesto da fermentira (naraste), 15-20 minuta. Zatim dodati 1 žumance. Dobro promešati sve komponente do ujednačene smese. Dobijenu smesu naneti na čistu, vlažnu kosu. Umotati najlonskom kesom i peškirom. Ostaviti na glavi 50-60 minuta (najmanje), posle kosu oprati vodom i sa malo balzama. Najbolji izbor je prirodni balzam, a recept preuzmite OVDE.

Ovakve maske zahtevaju utopljavanje (peškir, kapa) da bi se stvorili optimalni uslovi za rast kolonija gljivica kvasca. Sa njihovim povećanjem, povećava se koncentracija proteina, vitamina i minerala, koji prodiru u folikulu dlake. Miris, koji ćete osetiti za vreme delovanja maske, nestaje posle pranja, kada se kosa u potpunosti osuši.

Recept za masku za kosu od majoneza koja dubinski obnavlja kosu preuzmite OVDE.

Sastav maski možete menjati, dodajući ricinusovo ili maslinovo ulje, jogurt, sok aloe i tako dalje, ali osnovni sastojak kvasac – ostaje isti. Najvažnije je da budete dosledni i da se u potpunosti pridržavate preporuka opisanih na početku ovog teksta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...