Odbacite loše navike

Ne smete ih ponavljati: Greške u šminkanju koje vas čine i do 15 godina starijom!

Tamni ruževi čine usne manjim, a neprirodni sjaj koji pravi svetlucavo rumenilo odmah bacite
Nega
20:06h Autor:
Ne smete ih ponavljati: Greške u šminkanju koje vas čine i do 15 godina starijom!
Foto: Shutterstock

Osim što znaju da pogreše sa bojama, preteraju sa rumenilom ili odaberu neadekvatnu nijansu pudera, a sve u želji da izgledaju što lepše i mlađe, žene često prave greške prilikom šminkanja i na taj način vizuelno dodaju godine.

"Neke od najčešćih grešaka su nošenje tamnih ruževa sa plavim podtonovima, što usne vizuelno smanjuje i čini hladnim" - kaže šminkerka Moli R. Stern.

Kako biste izbegli ovaj neželjeni efekat, uvek birajte nijanse koje će istaći usne i vizuelno ih povećati.

Koja je najbolja letnja šminka za preplanuli ten, saznajte OVDE.

Džordži Ejsdel, šminkerka glumice Keri Maligan, posebno upozorava da se čuvate pudera u prahu, jer on najjače ističe nepravilnosti na licu i bore.

"Naročito izbegavajte područje oko očiju, ali ukoliko već ne možete bez pudera u prahu, nanesite ga u tankom sloju, kako ne biste dobili neujednačen ten" - savetuje Džordži i dodaje da je najbolja alternativa da stavite malo bronzanog ili prozirnog pudera.

Svetlucave senke i šljokice

prepustite devojčicama, jer ovakve teksture dodaju godine i ističu bore.

"Odaberite za sebe mat senke, a svetlucave možete staviti samo na sredinu kapka ili u unutrašnji ugao" - savetuje šminkerka Šarliz Teron i Natali Portman, Peti Dubrof.

A kako postići savršen izgled trepavica uz 4 jednostavna trika, saznajte OVDE.

Ukoliko u svom neseseru imate svetlucavo rumenilo ili hajlajter, bacite ih ili poklonite! Ovi proizvodi uvlače se u svaku poru vaše kože i maksimalno ističu sve ono što želite da sakrijete, a tu je i onaj ružni, veštački sjaj.

"Za prirodni sjaj potrebno je da hidrirate lice i da ga nakon šminkanja poprskate fiksatorom" - objašnjava Tama, šminkerka popularne Alekse Čang.

Ono na šta takođe treba obratiti pažnju, jesu ruževi sa gustom teksturom. Ovakvi karmini čine usne tanjim, pa ako imate više od 25 godina, on će vam "nabaciti" dodatnih 15!

"Birajte prozračne teksture svetlijih boja. Nanosite ih prstima kako biste postigli puniji izgled usana" - savetuje Fiona Stils, šminkerka glumice Dženifer Garner.

Oslobodite se sjaja, fleka i razmazanog pudera! Sve tajne savršene šminke pročitajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs