Stručnjaci savetuju

Boja kose prema licu: Kestenjasta za ovalni oblik, tamnije nijanse za četvrtasti!

Uz srcoliko lice odlično pristaje plava, svetlosmeđa, narandžasta i svetlocrvena boja kose
Nega
18:10h Autor:
Boja kose prema licu: Kestenjasta za ovalni oblik, tamnije nijanse za četvrtasti!
Foto: Shutterstock

Boju kose najčešće biramo prema boji tena i očiju, ali pri izboru nove nijanse u obzir možete da uzmete i oblik svog lica. Stručnjaci kažu da obliku lica i te kako možemo da laskamo i odabirom boje kose, pa pre odlaska kod frizera uzmite u obzir sledeće predloge:

1. Ovalno lice

Ovalnim licima predlaže se da izbegavaju pramenove koji će lice vizuelno još više da izduže. Tamne boje takođe znaju da izgledaju preagresivno uz ovaj tip lica, dok su srednje smeđa, kestenjasta, crvena i lepa plava boja idealne.

Kako da izaberete dekolte prema obliku lica i tela saznajte OVDE.

2. Srcoliko lice

Uz srcoliko lice odlično pristaje plava kosa. Svetlosmeđa, narandžasta i svetlocrvena su takođe dobar izbor, a ako volite pramenove, svetlije stavite na donji deo kose. Ombre će vam takođe super stajati.

3. Četvrtasto lice

Četvrtasto lice često zna da izgleda široko, pa frizeri predlažu tamnije boje poput tamnosmeđe, tamnocrvene i crne. Ako nosite pramenove, uz čelo i rubove lica boja bi trebalo da bude tamnija.

Kako da odaberete pravi oblik naočara za sunce saznajte OVDE.

4. Okruglo lice

Okruglom licu dobro pristaju repaste frizure kao i šiške, a bilo bi idealno kad bi na šiškama i gornjem delu lica pramenovi bili svetliji, a uz vilicu nekoliko nijansi tamniji.

A OVDE saznajte kako izgleda savršena šminka za svaki oblik lica.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs