Kuhinjska magija

Do bujnije kose uz ovih 5 namirnica!

Jaja, maslinovo ulje, đumbir, med i sirće sve su što vam je potrebno kako biste oštećenoj kosi povratili sjaj i volumen
Nega
18:04h Autor:
Do bujnije kose uz ovih 5 namirnica!
Foto: Ilustracija: Shutterstock

Uz pomoć preparata iz kuhinje napravite domaća pakovanja za sjajnu, meku, bujnu i, što je najbitnije, zdravu kosu.

Šampon od jaja

Vratite svežinu i mekoću suvoj kosi i oštećenim krajevima prirodnim šamponom od jaja. Pomešajte dva žumanceta, belance, sok od jednog limuna i jednu kašiku maslinovog ulja. Ovaj šampon umasirajte u kosu i dobro isperite.

Đumbir za brži rast kose

Đumbir oživljava kosu i utiče na njen razvoj. Đumbir u prahu pomešajte sa četvtinu šolje čaja od kamilice. Dobijeni sok pomešajte sa istom količinom orahovog ulja. Smesu koju ste napravili umasirajte u kosu i ostavite da odstoji deset minuta. Nakon toga je operite. Ako želite da vam kosa izgleda blistavo i da što pre poraste, ovaj tretman primenjujte dva puta sedmično.

Maslinovo ulje za glatku kosu

Kod duge kose često se dešava da se pramenovi izdvajaju i da svaki pramen beži na svoju stranu. Maslinovo ulje učiniće vašu kosu glatkom i mekom. Ugrejte pola šolje masilnovog ulja i umasirajte po celoj kosi. Najviše ulja stavite na krajeve i umotajte u foliju. Nakon 30 minuta dobro isperite kosu

Med i sirće za volumen

Med i sirće ojačaće koren vaše kose i dati joj volumen. Kašiku meda i kašiku sirćeta stavite u pola čaše mlake vode, dobro promešajte i stavite u bocu sa raspršivačem. Opranu kosu prosušite peškirom, poprskajte pripremljenom mešavinom i umasirajte u kosu da bolje upije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

kosa