Korisno je znati

Efikasan trik: Produžite vek trajanja maskari!

Događa se da odjednom imamo i po nekoliko otvorenih maskara, čime smo im znatno skratili vek trajanja, ali kako biste ih koristili što duže, mogu da vam pomognu veštačke suze ili tečnost za kontaktna sočiva
Nega
08:42h Autor:
Efikasan trik: Produžite vek trajanja maskari!
Foto: Shutterstok

Svaka žena priznaće da u svoju kozmetičku torbicu s vremena na vreme doda novu maskaru, jer svaka od njih obećava ekstra izgled trepavica. Događa se da odjednom imamo i po nekoliko otvorenih maskara, čime smo im znatno skratili vek trajanja. Kako biste maskaru spasili od bacanja, lako možete da je oživite uz jednostavan trik.

Koja su 4 jednostavna trika za savršene trepavice pročitajte OVDE.

Jednom otvorena maskara, bez obzira na retko korišćenje, brzo se suši, a kako biste je spasili od propadanja, može da vam pomogne jednostavan trik. U otvorenu bočicu dodajte dve do tri kapi veštačkih suza ili tečnosti namenjene za održavanje i dezinfekciju kontaktnih sočiva. Kapljice će da razrede teksturu, a oči će da sačuva od infekcija.

Savet: Ukoliko ste maskaru potrošili, ne bacajte četkicu, dobro je isperite pod mlazom tople vode, utrljajte u nju vazelin i do kraja očistite. Tako ćete moći da je koristite za češljanje obrva ili njihovo fiksiranje, potom za precizno nanošenje senke ispod ivice obrva ili raščešljavanje trepavica ili uklanjanje grudvica.

Šta još treba da znate u vezi sa maskarom da ne biste dobili ozbiljnu infekciju pročitajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs