Brzo i jednostavno

Efikasan domaći recept za rast kose: Napravite masku od banane i meda

Med je za rast kose izuzetno koristan, jer ima veliku količinu hranljivih materija i vitamina E, K, C, B1, B2 i B6, a banane odlično pomažu u borbi protiv ispucalih krajeva
Nega
11:46h
Efikasan domaći recept za rast kose: Napravite masku od banane i meda
Foto: Shutterstock

Jaja, banane, med i pivo su odlični za zdravlje vaše kose, a evo i zašto.

Jaja su dobra za rast kose zato što sadrže skoro sve aminokiseline i lecitin. Štite kosu od oštećenja i sprečavaju nastanak peruti.

Koje su loše navike zbog kojih gubite kosu saznajte OVDE.

Banane

su korisne za kosu jer sadrže vitamine i prirodna ulja. Daju kosi elastičnost, sjaj i mekoću. Odlično pomažu u borbi protiv ispucalih krajeva.

Med je za rast kose izuzetno koristan, jer ima veliku količinu hranljivih materija i vitamina E, K, C, B1, B2 i B6. To je upravo ono što je važno za rast kose, njenu lepotu i zdrav izgled. Pridaje kosi sjaj i mekoću. Pomaže kod gubitka kose, oslobađa peruti i tonizira kožu glave.

Kako da vratite kosi sjaj pivom pročitajte OVDE.

Pivo je za rast kose takođe veoma korisno. Ono sadrži slad, hmelj i kvasac i vitamine grupe B u velikim količinama, mikroelemente kao što su gvožđe, kalijum, magnezijum, fosfor, bakar, koji su odlični za jačanje i rast kose. A vitamin C blagotvorno utiče na kožu glave.

Maska za rast kose

Sastojci: 1 banana, 1 jaje (ili samo žumance), 1 kašika meda, 1/2 šolje tamnog piva

Sve sastojke stavite u blender i napravite masku. Nanesite je na kosu, zamotajte i držite 1-2 sata. Posle operite kosu na uobičajeni način. Preporučuje se da ovu masku za rast kose primenjujete jednom nedeljno.

A kako da napravite pakovanje za neophodnu negu kose leti saznajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs