Izbegnite efekat gumenih usana

Boja koja stoji svima: Tajna prave nijanse!

Prilikom izbora prave nijanse trebalo bi da pogledate podton svoje kože. Ne obazirite se na ono što biste voleli da imate, nego na ono sa čime ste rođeni
Nega
03:18h Autor:
Boja koja stoji svima: Tajna prave nijanse!
Foto: Shutterstock

Koliko li ste samo puta čuli reč nude kada je šminka u pitanju? To je mnogo je lakše reći nego postići. Ono što je na nekome upadljivo, na drugom je neprimetno, piše Elle.rs.

Tamnoputa Brazilka i svetlooka Šveđanka nemaju istu nijansu u glavi kada traže karmin boje kože, a ovaj proizvod je kao najlon čarape u boji puti od osam dena – to jednostavno morate imati!

Ako napravite pogrešan izbor, biće ista situacija kao sa pogrešnim čarapama (efekat „drvene noge“, tj. „gumenih usana“).

OVDE pogledajte kako Rijana izgleda bez šminke.

Izbor nijansePrilikom izbora prave nijanse trebalo bi da pogledate podton svoje kože. Ne obazirite se na ono što biste voleli da imate, nego na ono sa čime ste rođeni. Pogledajte da li je podton vaše kože roze ili žut. Priroda sve podesi kako treba, tako da će vam u skladu sa podtonom biti i boja usana i desni, pa vam zubi neće izgledati žuto kada nanesete ruž. Ako je podton roze, to znači da ste hladniji tip i da bi trebalo da se opredelite za one karmine ružičastijih tonova. Ako je žut, posegnite za toplijim, tj. kajsijastim tonovima.

OVDE saznajte koji su puderi najgori za vašu kožu.

Izbor boje

Da ne biste izgledali kao junakinja Ratova zvezda, nemojte da birate previše svetle ruževe. Pogledajte koje vam je boja koža na unutrašnjoj strani donje usne. Prilikom izbora idealne nude nijanse trebalo bi da idete ka boji koja je samo ton svetlija ili tamnija. To je sasvim dovoljno. Sve ostalo će napraviti primetnu razliku, a to nije ono što želite da postignete.

OVDE pročitajte kada su žene spremne da muškarcu pokažu lice bez šminke.

Izbor tekstureSamo se zapitajte kako izgledaju nenašminkane usne – mekano, vlažno, puno i jedro, da? To znači da mat tekstura momentalno leti kroz prozor. Ruževi mat teksture su obično teški, a to ni u kom slučaju ne može da prođe kao „golo“. Birajte mekane, hidrantne teksture koje vam daju utisak balzama na usnama. Ovu ruževi su vrlo mekani i zato od njih ne očekujte neki dugotrajan efekat. S druge strane, njihova dobra strana je što će vam usne uvek biti nahranjene i izgledaće besprekorno negovane.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs