POGLEDAJTE

8 TRENUTNO NAJTRAŽENIJIH FRIZURA: Nose ih žene od stila, a jedna u trenu "skida" bar 10 godina s lica

Početak nove sezone, posebno posle letovanja kada je kosi preko potrebno šišanje, je odličan momenat za promenu frizure, a mi vam donosimo osam najpopularnijih.

Nega
11:58h Autor:
8 TRENUTNO NAJTRAŽENIJIH FRIZURA: Nose ih žene od stila, a jedna u trenu "skida" bar 10 godina s lica
Foto: Profimedia

Poigrajte se, eksperimentišite, i u krajnjoj liniji menjajte. Frizura i šminka tome i služe - da pronađemo svoj stil i da ga prigrlimo i učinimo svojim.

Zato ako imate onu jednu ''proverenu frizuru'' koja vam dobro stoji i ne menjate je godinama - izađite možda iz zone komfora. Svima nam je ovog leta potrebno osveženje, zato malo modernih i trendi tonova neće biti na odmet. Da li su bob, bakarne boje i šiške, i dalje najpopularnije frizure? Otkrićemo vam samo jedno - inspiracija sedamdesetih godina prošlog veka je i dalje najveća inspiracija.

Profesionalni frizeri otkrili su kojih je to 8 najtraženijih frizura u frizerskim salonima!

1. Shag frizura

''Imao sam mnogo klijenata koji su mi pokazivali ovu frizuru'', kaže Roman Sis, stilista Trevor Sorbie Bristol salona. ''Sve su različite dužine, ali su u pitanju opušteni, slobodni stilovi. Kako da je postignete sami? Ostavite kosu da se osuši na vazduhu da biste održali njenu prirodnu teksturu i padanje, a zatim nanestite malo hidrantne pene grubim pokretima (treba postići blago raščupan izgled)."

2. Srednja dužina

''Mnogi su ponovo bili u izolaciji, te nisu imali izbora nego da puste kosu'', objašnjava Dilan Britan iz salona George Square . ''Sada kada su saloni ponovo otvoreni, mnogi klijenti žele da zadrže svoju dužinu, ali da se otarase bilo kakvog oštećenja i ispucalih krajeva, te se odlučuju se za prekrasan, tupi stil srednje dužine. Najveća prednost mu je što izgleda izgleda neverovatno zdravo, ali i svestran je - može se stilizovati na mnogo različitih načina.''

3. Plavi balayage

„Balayage radimo kada želimo da postignemo baby plavu nijansu“, kaže Samantha Cusick. ''Klijenti i dalje žele da zadrže više svoje prirodne boje u korenu, a manje u dužini, a nijanse pramenova su bogatije i raznovrsnije''.

4. Duga kosa

''Vidim da se duga kosa ponovo vraca'', kaže Džordž Nortvud, slavni frizer i osnivač Undone-a. ''Mnogi moji dugokosi klijenti su od mene tražili samo šišanje krajeva , jer duga kosa nikada nije više izgledala stylish - naročito kada je zdrava i ima sjaj. Jedini savet je da dugu kosu nosite talasastu, a ne ravnu, kako biste izgledali elegantnije.''

5. Smele boje

''Kada je reč o boji, postoje najrazličitiji zahtevi, objašnjava Ejdžej Lordet, kolorista u salonu Frederik Fekai u Njujorku. ''Jedan tip klijenata dolazi i traži nešto potpuno drugačije. Žele da transformišu izgled ekscentričnim tonovima poput roze, boje lavande ili zelene''. Milenijalci su započeli ovaj trend, a mi bismo ga preporučili svima koji imaju urbani stil i vole da krše pravila.

6. Šiške

Prva asocijacija na beauty look pred vama? Frenč Džek Bakster kaže da nikada nije ošišao toliko šiški kao u ovom periodu. Više nije bitno ni kakav oblik lica imate, jer postoji široki spektar stilova za svačiji tip. Od zavesa šiški do bottleneck šiški - istražite sve mogućnosti i isprobajte ovaj stil (naravno, uz pomoć profesionalnog frizera).

7. Grubo isečen lob

Odlučili se za bob ili lob - nećete pogrešiti. Obe frizure čine da lice izgleda mekše, a ceo izgled mnogo više stylish. Viki En Hoskin iz salona The Grove kaže da je ključno da ovaj stil izgleda efortless, bez mnogo truda i doterivanja, kao i da bude blago talasast. Dužinu ćete morati redovno da održavate kako frizura ne bi izgubila formu, ali biće vredno.

8. Kratke frizure

''Kratka kosa i piksi frizure su odličan način da uradite nešto novo, zabavno i drugačije. Ovaj stil se posebno preporučuje u toplijim mesecima jer skida težinu kose i čini da se osećamo rasterećenije na visokim temperaturama. Lako se može stilizovati proizvodima za stilizovanje umesto štetnih stajlera'' kaže Dilan Britan.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs