Ovaj tretman čudesno oporavlja kosu

Novi metod oporavka oštećene kose: Spaljivanje krajeva svećom! (VIDEO)

Osim što oporavlja oštećene krajeve, primenom ovog metoda ne gubi se dužina kose
Nega
12:42h Autor:
Novi metod oporavka oštećene kose: Spaljivanje krajeva svećom! (VIDEO)
Foto: AP

Zavidite li poznatim ličnostima na njihovoj predivnoj, uvek blistavoj, negovanoj i zdravoj kosi? Nećete verovati na koji način neke od njih to postižu!

Ako ste se pitali kako Alesandra Ambrozio i Isabel Fontana imaju tako lepu kosu, sigurno vam nije palo na pamet da to postižu spaljivanjem kose.

Glamuroznu pojavu Alesandre Ambrozio na crvenom tepihu pogledajte OVDE.

Nova brazilska metoda "Velaterapia", odnosno "sečenje svećom" čini upravo to. Pomoću sveće spaljuju se mrtvi i racvetali krajevi, čime se dobija folikul kose koji je otvoren za obnavljanje kroz regeneratore i maske, a da se pritom ne izgubi dužina kose.

Kosa se najpre deli u sitne pramenove, lagano uvije prstima, a potom frizer svećom prelazi preko krajeva i uništava mrtve delove kose.

Kako da ubrzate rast kose saznajte OVDE.

Nakon tretmana, koji - kako se frizeri kunu - neće skratiti vašu kosu, vlasi su pune voska. Potom se kosa pere i hrani dubinskim regeneratorom. Ovaj način modeliranja u Južnoj Americi popularan je još od 60-ih godina prošlog veka, a mnoge žene to rade i same kod kuće.

http://www.youtube.com/watch?v=10w_EdFMHw4
popularnosti ovog tretmana

Trikove za jutarnju lepotu možete pročitati OVDE.

Tretman traje oko dva sata, a u Njujorku košta od 150 do 200 dolara, u zavisnosti od dužine kose. Stručnjaci za negu kose preporučuju ponavljanje tretmana na svakih 12 nedelja.

Frizeri takođe upozoravaju da ni u kom slučaju ne sprovodite ovaj tretman sami kod kuće i da ne približavate sveću temenu, kako biste izbegli sve moguće neželjene posledice.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs