Pravilna nega

Sprečite opadanje kose: Napravite sami prirodnu i zdravu masku

U cilju zaštite kvaliteta vaše kose i sprečavanja njenog daljeg opadanja donosimo vam nekoliko korisnih saveta, kao i recept za zdravu domaću masku
Nega
20:34h Autor:
Sprečite opadanje kose: Napravite sami prirodnu i zdravu masku
Foto: Thinkstock

Opadanje i gubitak kose stvara velike probleme mnogima. Kosa najčešće opada tokom letnjeg perioda kada je izložena suncu, ali i u jesen kada se kosa “menja”.

Međutim, kosa može da opada i zbog nekog stresa organizma, kao posledica korišćenja neodgovarajućeg i jakog šampona ili čestog pranja. U cilju zaštite kvaliteta vaše kose i sprečavanja njenog daljeg opadanja donosimo vam nekoliko korisnih saveta.

Koje biljke poboljšavaju rast kose saznajte OVDE.

1. Koristite blage šampone za kosu.

2. Prilikom pranja nemojte da koristite previše vruću vodu.

3. Pre pranja, kosu dobro raščešljajte kako nakon pranja ne bi bila izlomljena.

4. Prirodno jačanje korena kose - nekoliko sati pre pranja kose utrljajte kapi od koprive, orahovo ulje ili ulje od lavande.

5. Listovi limuna - isperite kosu vodom u kojoj ste prethodno prokuvali listove limuna.

6. Povremeno na mokru kosu nanesite nekoliko kapi maslinovog ili kokosovog ulja koji će kosi dati mekoću, sjaj, a oštećene krajeve će da revitalizuje.

7. Kad god je moguće, kosu sušite prirodnim putem.

7 razloga zbog kojih opada kosa pročitajte OVDE.

Još nekoliko korisnih saveta

Prirodna sredstva protiv opadanja kose možete sami da napravite!

Ispirajte kosu prirodnim čajevima - to može da bude čaj od kamilice ili čaj od koprive. Najpre litrom proključale vode prelijte 4 do 5 kašika sušene kamilice (ili koprive), procedite i ostavite da odstoji 10 minuta. Kada se čaj dovoljno prohladi isperite kosu.

Ukoliko se odlučite za čaj od koprive, pored listova koprive čaj možete da napravite i od samog korena koprive, i u tom slučaju rezultat je još brži. Možete naizmenično da koristiti čaj od korena i čaj od listova.

Maska protiv opadanja kose - pomešajte 1 dl maslinovog ulja, 1 kašiku listova koprive, 1 kašiku cvetova od kamilice i pustite da odstoji sat vremena. Nakon toga procedite, pa u ulje dodajte 1 kašiku meda, 1 žumance i svega nekoliko kapi soka od limuna. Četkom za farbanje nanesite masku na kosu, zaštitite folijom i ostavite da deluje pola sata. Nakon toga, operite kosu na uobičajen način.

Isprobajte i prirodan lek protiv opadanja kose, a kako da ga napravite pročitajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs