Hale Beri: Paparaci terorišu moju ćerku

Oskarovka Hale Beri govorila je u prilog nacrta zakona u Kaliforniji koji bi ograničio pristup paparacima koji žele da fotografišu decu poznatih i javnih ličnosti
Šuška se
04:44h Autor:
Hale Beri: Paparaci terorišu moju ćerku
Foto: AP

Oskarovka Hale Beri (Halle Barry) govorila je juče u prilog nacrta zakona u Kaliforniji koji bi ograničio pristup paparacima koji žele da fotografišu decu poznatih i javnih ličnosti.

"Moja ćerka ne želi da ide u školu jer zna da je ljudi traže. Iskaču iz žbunja i kriju se iza automobila i ko zna gde još, opsedaju ovu decu kako bi dobili jednu fotografiju", rekla je glumica u Sakramentu.

Zakon bi izmenio definiciju maltretiranja i u nju bi bilo uključeno fotografisanje ili snimanje deteta bez dozvole staratelja, a bilo bi zabranjeno i praćenje dece, piše AP. Zakonom bi bile primenjivane i strože kazne za ljude osuđene zbog takvog ponašanja. Prvi prekršaj značio bi zatvor u trajanju od 10 dana do jedne godine. Advokati medijskih kuća strahuju da bi zakon mogao da ometa reportere i fotoreportere u potrazi za vestima. U vreme kada svi imaju mobilne telefone sa kamerama i obični civili bi mogli da rizikuju krivično gonjenje.

"Legitimnu potragu za vestima smešta u novu definiciju maltretiranje i svakodnevna aktivnost novinara čini kriminalnim i podložnim tužbi", rekao je Džim Evert iz kalifornijskog Udruženja izdavača novina. Nacrt zakona podržavaju mnoge pravne organizacije u južnoj Kaliforniji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs