Od ponedeljka vodim računa o svojoj kosi

To što smo na polovini godine, ne znači da ne možete doneti još jednu listu odluka, poput onih koje ste pravili tokom novogodišnjih praznika. Neka se ova nova lista odnosi na negu kose. Dajemo vam predlog stavki kojih bi trebalo da se držite do daljnjeg kako bi konačno postignili dugo priželjkivani zdrav i negovan izgled vaše frizure.
Nega
12:28h
Od ponedeljka vodim računa o svojoj kosi

1. Redovno se šišatiNeka prva stavka vaše lista bude upravo ona koju ste do sada čuli toliko puta i koju ćete nastavljati da slušate i u budućnosti. Bez obzira da li puštate kosu ili održavate svoju dužinu, neophodno je da na 6 do 8 nedelja skraćujete svoje krajeve. Nakon pomenutog perioda, ma koliko vodite računa o svojoj kosi, prirodno je da se krajevi iskrzaju i izgledaju nezdravo. Ukoliko se bojite da ćete zaboraviti da se na vreme ošišate, poslužite se malim trikom i praktikujte da prilikom ovomesečne posete frizuru zakažete sledeće šišanje. Zapišite datum u svoj planer i radujte se zdravom izgledu svoje kose.

2. Priuštiti dubinski tretman jednom mesečnoNeka vas ova stavka ne podseća samo na obavezu da svojoj kosi pružite dodatnu negu, već da u tome, ujedno, ne preterujte. Dajte svojoj kosi neophodnu vlagu i sjaj tretmanima koje ćete sprovoditi, isključivo jednom mesečno. Sve preko toga bilo bi suvišno. Ukoliko ih sprovodite umereno, dubinski tretmani (dubinsko pranje, dubinski piling, keratinski tretmani) idealni su za farbanu kosu i onu koja je često tretirana presama i figarom.

3. Biti strpljivZanimljivo je koliko nam ponestaje strpljenja kada je naša frizura u pitanju. Nismo strpljivi kada čekamo da nam se kosa uvije, nismo strpljivi prilikom njenog sušenja, a ponajmanje smo strpljivi kada bi je trebalo pustiti i sačekati da trenutnu dužinu zameni ona željena. Samo koji trenutak duže, u bilo kojoj fazi sređivanja vaše frzure doneće vidljive rezultate. Verujte nam na reč! Stoga, sledeći put kada rešite da svojoj kosi date novi izgled, naoružajte se strpljenjem.

4. Pauzirati sa korišćenjem ''vrućih'' spravaSve nam je jasno i poznato. Bez figara i prese ne možete da zamislite svoju svakodnevnu rutinu sređivanja frizure. Ipak, vaša kosa zaslužuje odmor. Ne budite lenji u osmišljavanju novih kreativnih rešenja koja neće podrazumevati korišćenje nekih od pomenutih sprava. Raspon akutelnih frizura dovoljno je širok da ćete sigurno naći onu koja će najviše odgovarati vašem senzibilitetu.

5. Promeniti četke za kosuBudite iskreni prema sebi! Kada ste poslednji put častili sebe novom četkom? Verovatno i ne pamtite. Četke u lošem stanjem neće poboljašti stanje vaše kose, niti će pomoći da imate bolju frizuru. Stoga, menjajte ih redovno. Najbolje je na svakih 6 meseci, ukoliko kupujete one jeftinije. Ili se opredelite za jednu kvalitetniju, koju ćete koristiti na duže staze. U drugom slučaju neophodno je da ih redovno perete i to u sapunu i mlakoj vodi.

6. Menjajte šamponBitna, a ne toliko poznata činjenica, odnosi se na neophodnost menjanja šampona na svakih nekoliko meseci. Svaki šampon ima u sebi sastojke koji su pogodni za kosu na ovaj ili onaj način. Njihovim stalnim menjanjem nećete dozvoliti da joj jedan od neophodnih sastojaka fali, dok drugi dobija u izobilju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

kosanega