Korisno znati

O čemu bi trebalo da razmislite pre nego što odsečete šiške: Oblik lica nije jedina stavka!

Šiške mogu da učine da tanka kosa izgleda bujnije, a ako imate gustu kosu, duže šiške su odličan način da kosu stanjite
Nega
15:12h
O čemu bi trebalo da razmislite pre nego što odsečete šiške: Oblik lica nije jedina stavka!
Foto: Shutterstock

Kada požele da promene izgled, većina žena se odluči za šiške. Ali, pre nego što posegnete za makazama, trebalo bi da razmislite o nekoliko stvari.

Više vremena za stilizovanjeMnoge žene ne mogu tek tako da osuše šiške, već moraju da im posvete malo više vremena kako bi izgledale dobro. Ako tražite frizuru koja će vam uštediti vreme, šiške možda i nisu najbolji izbor za vas.

OVDE pogledajte kako da same napravite konjski rep.

Oblik licaVaš oblik lica možda nije sličan obliku lica osobe čije šiške želite da kopirate. Ako ste nesigurni, najbolje je da svog frizera pitate za mišljenje. Budući da ima najviše iskiustva, frizer će vam dati najbolje smernice, te olakšati donošenje konačne odluke.

Skraćivanje Iznenadiće vas kako brzo šiške izrastaju. Na svake 3-4 sedmice moraćete da odete do frizera ukoliko želite da održavate istu dužinu šiški.

OVDE pročitajte koje su najveće greške koje uništavaju kosu.

Tip kose I tip kose je važan pri donošenju odluke o odsecanju šiški. Šiške mogu da učine da tanka kosa izgleda bujnije, pogotovo šiške koje su odsečene gotovo od „pola glave“. Ako imate gustu kosu, duže šiške su odličan način da kosu stanjite i postignete stil koji ćete obožavati.

Alati

Da bi šiške uvek izgledale besprekorno, potrebni su vam alati za njihovo oblikovanje. Pod alatom se podrazumevaju četke za feniranje, pegla i proizvodi za oblikovanje koji će vam pomoći da duže održite željeni oblik šiški.

OVDE pročitajte kako se pravilno posvetljuje kosa cimetom.

AsesoariSa šiškama će vam možda biti teže da oblikujete neke od svojih najdražih frizura. Kad poželite da skupite kosu, biće vam potrebne ukosnice, različite šnale, rajf ili marama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs