Obratite pažnju

Najveće greške koje uništavaju kosu: Prečesto pranje je jedna od njih!

Prečestim pranjem uklanjate prirodna ulja, kosa postaje suva, pa počinje da proizvodi još više masti kako bi naodmestila gubitak vlastitih ulja
Nega
09:36h
Najveće greške koje uništavaju kosu: Prečesto pranje je jedna od njih!
Foto: Thinkstock

Ako niste zadovoljni svojom kosom, možda je svakodnevno oštećujete greškama kojih niste ni svesni. Da bi kosa bila zdrava i lepa potrebno je da uložite mnogo vremena i truda u njenu negu. Otrkivamo vam šta nikako ne bi trebalo da radite ako želite da konačno budete zadovoljni svojom kosom.

Prečesto pranjeKosi su potrebna njena prirodna ulja da bi bila zdrava. Prečestim pranjem (svakog ili svakog drugog dana) uklanjate prirodna ulja, kosa postaje suva, pa počinje da proizvodi još više masti kako bi naodmestila gubitak vlastitih ulja. Ako želite da odložite pranje kose, razmislite o pravljenju razovrsnijih frizura sa skupljenom kosom ili upotrebi šampona za suvo pranje.

OVDE pročitajte kako se pravilno posvetljuje kosa cimetom.

Oblikujete mokru kosuPegla, figaro i vrući vikleri uništavaju kosu i kad je suva, a pogotovo kad je mokra. Kosu dobro osušite pre nego što počnete da je oblikujete sredstvima koja deluju na principu toplote. Osim toga, pre oblikovanja na kosu obavezno nanesite proizvod za zaštitu od toplote.

Rep previše zatežete

Prečvrsto vezan rep lako će oštetiti kosu i uzrokovati njeno pucanje. Kad želite da skupite kosu, umesto da je vežete u rep – ispletite pletenicu koja je mnogo zdraviji izbor.

Sami se šišateRukovanje makazama neće oštetiti kosu, ali može da prouzrokuje estetski problem. Stoga, ostavite se makaza i oblikovanje frizure prepustite stručnjaku.

OVDE pročitajte kako da iz frizerskog salona izađete zadovoljne.

Masku i regenerator nanosite na celu kosuVlasište ima prirodne masnoće, pa je maske i regeneratore potuno nepotrebno nanositi na koren kose. Preparate za negu nanosite od polovine dužine od vrhova kose. Nanošenjem regeneratora i maske na koren kosu ćete samo dodatno zamastiti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs