Bez odlaska kod frizera

Kako se pravilno posvetljuje kosa cimetom: 5 jednostavnih koraka!

Cimet se već godinama koristi kao jedan od najzanimljivijih začina u kuhinji, a u poslednje vreme o njemu se sve češće govori i kao odličnom preparatu za kosu
Nega
18:12h
Kako se pravilno posvetljuje kosa cimetom: 5 jednostavnih koraka!
Foto: Shutterstock

Često se misli da bjuti tretmani koji nešto vrede nužno moraju i da puno koštaju. Međutim, mnoge stvari koje već imate u svom dom mogu da posluže kao odlična zamena za skupe komercijalne preparate. Cimet je jedan od takvih.

Pravilnim nanošenjem cimeta na kosu dobićete vrlo pouzdanu i sigurnu alternativu klasičnim sredstvima za posvetljivanje kose. Osim toga, tretman cimetom hidrira kosu, čini je mekšom i daje joj neverovatno seksi mirisnu notu.

OVDE saznajte kako se pravi prirodni lek protiv opadanja kose.

1. Priprema smeseU posudu srednje veličine stavite 250 mililitara vašeg omiljenog regeneratora (ukoliko imate jako dugu kosu, možete staviti i više), tri kašičice prethodno izmrvljenog cimeta i 100 mililitara prirodnog pčelinjeg meda. Dobro pomešajte sastojke plastičnom kašičicom. Nemojte da koristite metalnu, budući da neki metali mogu negativno da reaguju sa sastojcima smese. Pokrijte posudu i ostavite je 30 minuta na sobnoj temperaturi.

2. Šamponiranje i priprema kose

Operite kosu klasičnim šamponom i regeneratorom, svojom uobičajenom metodom. Dobro je iscedite i umotajte dva minuta u topli peškir. Nakon toga, prstima ili širokom četkom razmrsite vlasi kako biste omogućili ravnomerno nanošenje smese sa cimetom. Kosu podelite u delove debljine 5 centimetara, te pričvrstite svaki deo na teme kako se ne bi zapetljavali sa delom na koji nanosite smesu.

OVDE pročitajte šta nikada ne biste smele da koristite kako vam kosa ne bi izgledala kao slama.

3. Nanošenje smese na kosuOdvijte prvi pramen kose koji želite da posvetlite. Kako biste ravnomerno naneli smesu duž vlasi, učinite to prstima ili debljom četkicom. Potom, zavežite namazani deo kose u pletenicu i ponovno ga pričvrstite na teme. Odvijte sledeći deo kose i ponovite ceo postupak. Izbegavajte izlaganje kože smesi, budući da cimet može da nadraži osetljiviju kožu.

4. Omogućavanje delovanja smese

Kad ste završili s nanošenjem, stavite najlonsku kapu za kupanje preko vaše kose, istisnite višak vazduha i dobro je pričvrstite. Obmotajte vruć peškir oko glave i ostavite tako pola sata. Nakon toga ga skinite i ostavite smesu još 3 do 4 sata na sobnoj temperaturi. Što duže držite smesu na glavi, to će njeni rezultati biti bolji.

5. Ispiranje koseNakon što prođe dovoljno vremena, skinite najlonsku kapu s glave. Lagano odmotajte pletenice i razmrsite kosu prstima. Isperite smesu s kose koristeći toplu vodu visokog pritiska.

Ukoliko ste se držali svih uputstava, vaša kosa bi trebalo da posvetli dve nijanse. Ukoliko želite da dodatno posvetlite kosu, ponovite ceo postupak za 48 sati.

OVDE saznajte kako da u tri koraka testirate zdravlje kose.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs