Malim trikovima do savršenog lica

5 tajni profesionalnih šminkera za neodoljiv izgled

Da uklonite podočnjake plavkaste boje koristite narandžasti korektor, a kako bi vam lice izgledalo što svežije stavite hajlajter iznad obrve
Nega
06:34h
5 tajni profesionalnih šminkera za neodoljiv izgled
Foto: Shutterstock

Svaki profesionalac ima nekoliko trikova koje, u pravilu ne otkriva nikome, bez obzira o kojem zanimanju se radi.Slično je i sa make up umetnicima.

Boja korektora u zavisnosti od boje podočnjaka

Dobar odabir korektora može dosta popraviti celokupnu sliku kada je u pitanju izgled vašeg lica. Ali, može i još više naglasiti ono što pokušavate da prekrijete. Podočnjaci su jedan od najčešćih problema. Ako niste sigurni koja boja je odgovarajuća kako biste neutralizovali problem, pogledajte u krug boja, jer to je uvek ona koja se nalazi suprotno. Na primer, ako imate podočnjake plavkaste boje, za uklanjanje će vam pomoći narandžasti korektor. Ako su vam podočnjaci ljubičaste boje, neutralizovaće ih žuti korektor.

Trik da vam ruž bude što postojaniji

Kako bi vam ruž bio postojan, posebno ako se radi o intenzivnoj nijansi poput crvene, pokušajte sledeći trik. Prvo nanesite olovku za usne, što je moguće sličniju nijansi ruža. Nemojte samo da uokvirite usne, već ih kompletno popunite. Nakon što ste nanijeli olovku, nanesite i ruž. Razdvojite papirnatu maramicu na slojeve i jedan lagano prislonite na usne. Na četkicu nanesite malo pudera u prahu i prođite četkicom preko maramice. Pomerite maramicu sa usana i nanesite još jedan sloj ruža za usne. Ovim postupkom ste fiksirali ruž i čak ako vam se tokom dana izbriše, ispod je olovka koja neće tako lako nestati i puno jednostavnije će vam biti ponovo da nansete malo ruža da osvežite usne, jer imate podlogu.

Raskošne trepavice bez lepljenja veštačkih

Prvo uvijte trepavice uvijačem. On će ih podignuti i samim time nakon što nanesete maskaru izgledaće duže. Nikad nemojte uvijati trepavice ako ste već naneli maskaru, jer postoji velika šansa da će ih uvijač odrezati. Sledeći trik koji možete napraviti je nanošenje tanke crte na kapak, odmah uz trepavice. To možete napraviti senkom koristeći kosu četkicu, ali i uz pomoć olovke ili tuša.

Za dnevnu varijantu najbolja je smeđa nijansu. Dobićete isti efekat kao i sa crnom, ali neće biti toliko upadljivo, što je za dnevni make up i poželjno. Pri nanošenju maskare pokušajte četkicom da priđete što bliže korenu trepavica, ali pritom pazite da se ne povredite. Još jedan trik koji možete napraviti, za večernju varijantu, je da crnom olovkom oslikate unutrašnji deo oka ispod vaših trepavica. Za to je potrebno malo veštine. Budući da je taj deo oka jako osetljiv, može vas biti nezgodno, tako da se nemojte obeshrabriti ako vam ne uspe iz prve.

Savršene obrve uz senku i olovku

Dobro počupane obrve samo su pola posla, često je potrebna i dodatna korekcija. To možete učiniti na dva načina – senkom ili olovkom. Senka izgleda prirodnije i jednostavnija je za apliciranje. Kod korekcije obrva olovkom često može da se pretera, pa na kraju obrve izgledaju prenacrtano i veštački. Razlog tome je povlačenje olovke po obrvi. Kako biste dobili što prirodniji izgled obrva, trik je da umesto da olovku povlačite, pokušajte da je tačkasto nanosite popunjavajući praznine. Naravno, najvažnije je da boju olovke što je moguće više približite boji vaših obrva.

Hajlajter za sveže i blistavo lice

Jedan od trikova kako da osvežite lice, posebno ako su vam oči umorne, je taj da nanesete hajlajter iznad obrve. Nanesite ga tako da pratite liniju obrve i sunđerom ili četkicom spojite sa ostatkom podloge. Takođe, malo hajlajtera možete staviti i ispod obrve prateći liniju. Time ćete vizualno podići obrvu, pa vam oči više neće izgledati spušteno i umorno.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs