Vredi probati

Učinite kosu gušćom i bogatijom: 5 sjajnih trikova!

Pena za kosu vaš je saveznik u postizanju maksimalnog volumena, a time i efekta gušće kose, međutim, ona nije jedno rešenje
Nega
16:26h Autor:
Učinite kosu gušćom i bogatijom: 5 sjajnih trikova!
Foto: Shutterstock

Gusta kosa kakvom mogu da se pohvale srećnice poput Dženifer Lopez i Eve Longorije san je svake žene. Iako je na takav efekat nemoguće trajno uticati, postoje male frizerske tajne koje kosu vizuelno mogu da učine gušćom i bogatijom.

Senka za teme glaveFrizura na razdeljak neprijatelj je retke kose jer teme, koje je znatno svetlije od kose, dolazi do izražaja. Odaberite senku koja je nijansu do dve tamnija od vaše boje kose. Razdelite kosu na razdeljak, te četkicom nanesite senku na razdeljak. Senka će iznijansirati kožu temena i stvoriti efekat gušće kose.

OVDE saznajte recept za dubinski tretman oštećene kose.

Dupli konjski rep

Uz pomoć ovog trika ne samo da će vaš rep izgledati gušće i punije, već ćete ga produžiti i do 10 centimetara. Najpre kosu horizontalno podelite na dva dela tako da u gornji deo pokupite kosu iza ušiju, te da bude gušći. Od gornjeg dela kose zavežite visoki konjski rep. Potom, izdvojte tanji pramen s donje strane repa te ga pripojite donjem delu kose i zavežite još jedan, niski konjski rep. Ostatak kose iz gornjeg repa prebacite preko donjeg, raščešljajte i namestite da se stopi s ostatkom kose.

Pletenica na stranu razbarušenaUmesto klasične pletenice ili riblje kosti koje smo nosile kao devojčice, isprobajte ležernu varijantu na stranu.

OVDE pročitajte kako da oblikujete frizuru prema horoskopskom znaku.

Pramenovi

Jednolična boja kose gubi na volumenu. Iako ujednačeni tonovi mogu da izgledaju vrlo elegantno na srećnicama gustih pramenova, ukoliko imate retku kosu, pramenovi su vaš najbolji saveznik.

Pena umesto gela i kreme za kosuPena za kosu vaš je saveznik u postizanju maksimalnog volumena, a time i efekta gušće kose. Nanesite penu na vlažnu kosu u području temena, te je rukama utrljajte na celu kosu. Nakon toga, kosu prebacite preko glave i posušite je fenom sa najslabijom temperaturom.

OVDE pročitajte kako da napravite maske za svaki tip kose.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs