POGLEDAJTE O ČEMU JE REČ

O OVAKVOJ KOSI SADA SVI MAŠTAJU: Frizura koju su proslavile Sindi Kraford i Klaudija Šifer je ponovo u trendu! (FOTO)

Bjuti minimalizam se poslednjih godina kotira poprilično visoko i ništa mu ne mogu ni glam squads koje predvode Kardašijani sa svojim pratiocima

Nega
Autor:
O OVAKVOJ KOSI SADA SVI MAŠTAJU: Frizura koju su proslavile Sindi Kraford i Klaudija Šifer je ponovo u trendu! (FOTO)
Klaudija Šifer, Foto: Profimedia

... Ipak, naša opsesija svim stvarima iz devedesetih izgleda pravi pukotine u njegovom oklopu: dok smo se donedavno trudili isključivo da nam kosa (a i celo lice, zašto da se lažemo) izgleda "kao da ništa sa njom nismo radili" i kleli se u pirodnu kozmetiku i talase kao sa plaže, danas se glamur, baš kao i u modu, vraća i u naš život. I ne, ne pričamo o boji niti trajnim promenama.

kad je kosa u pitanju, novi sveti gral jeste feniranje. Da, sa velikim četkama, volumenom u korenu, frizura koja se ne boji da izgleda kao da je na nju potrošeno vremena. Inspiracija? Ko drugi od originalne postavke supermodela: Sindi Kraford, Kristi Tarlington i Klaudija Šifer , Maraja Keri , Šer iz filma "Clueless" i legendarna Rejčel Grin. Ovo je kosa koja prosto moli da se oda počast svom umeću koje je potrebno da bi tako izgedala. A kako to izgleda? Pa, jednom rečju: skupo.

Pomalo smo se pitali i kako to da do ovoga nije došlo ranije, imajući u vidu da smo pošteno zaglibili u sve ostalo što ima veze sa dekadom devedestih - od kombinacija koje je nosila princeza Dajana pa sve do veša koji viri iznad pantalona ili suknje i apostolki sa debelim đonom. Iskreno, trenutak je baš sad savršen: volimo ih, ali vreme je da odložimo svoje gumice i punđe koje izgledaju kao da smo pošli na umivanje zamenimo nečim malo doteranjim, zar ne?

Varijacija na temu ima nekoliko, i nema potrebe da bukvalno preslikavate Pepsi reklamu sa Sindi. Dovoljno je da skrolujete po Instagramu i (ako već niste) bacite pogled na to kako ovo danas rade moderne devojke. Videćete da su se čak i skandinavke priključile ovom novom timu. Što je kosa duža, to je i fenirana talasastije, uvek sa puno volumena pri korenu i dugim stepenastim šiškama oko lica koje frizuri daju pokret.

Ukoliko imate nešto kraću kosu ili bob, prepisujte od Hejli Biber koja, sa svoje strane, kao da prepisuje od Rejčel Grin i nećete pogrešiti: volumen pri korenu, ravna dužina i uvijeni krajevi.

Vidimo se kod frizera!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs