SAVRŠENSTVO!

Stilistkinja poznate manekenke otkrila: Ovo je tajna prelepe plave kose Kejt Mos! (FOTO)

Kejt Mos nedavno je napunila 47 godina, ali njen šarm odoleva vremenu, a isto možemo reći i za njenu platinastu kosu.

Nega
Autor:
Stilistkinja poznate manekenke otkrila: Ovo je tajna prelepe plave kose Kejt Mos! (FOTO)
Kejt Mos, Foto: Profimedia

Mnoge dame prilikom odlaska kod frizera imaju jednu želju, a to je kosa nalik ovom poznatom modelu. Ukoliko ste ljubitelj ove nijanse i prepoznajete se u prethodnoj rečenici, imamo lepe vesti za vas. Naime, njena stilistkinja Nikola Klark otkrila je u čemu je tajna platinastoplave nijanse sunčanog odsjaja, kojoj je Kejt verna godinama.

Fendijeva raskošna modna revija prkosi pandemiji: Kejt Mos i njena ćerka Lila zablistale zajedno na pisti! (FOTO)

1 / 6 Foto: Profimedia

„Prvi put sam farbala Kejt Mos kao deo tima Sema Meknajta (stilste zvezda) za potrebe prve revije Metjua Vilijamsona u kojoj je učestvovala zajedno sa Helenom Kristensen, Žad Džeger i Naomi”, otkrila je Klark. Zatim je dodala da je Kejt tada imala vidljiv plavi pramen u kosi kojeg je želela da se reši. Zbog toga je Kler odabrala novu, prozračnu nijansu, koja je aktuelna i danas, međutim, ono što je bilo drugačije jeste tehnika farbanja.

„Tokom Kejtine veze sa Pitom Doertijem, koristila sam toner i balajaž, kako bih zadovoljila stil ʽ60-ih. Danas se služim farbom umesto izbeljivača pri korenu, za prirodnu karamel nijansu, uz primenu balajaž tehnike pri krajevima, kako bi njena kosa izgledala prirodno i razigrano.” Klark je priznala i da se Kejt farba na svakih 6 do 8 nedelja, što nije slučajno. Time plava nijansa poprima svilenkast ton, koji sjajno pristaje njenom tenu, i odaje utisak boravka na moru.

A ko ne bi poželeo sun-kissed efekat u kosi?!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs