Kanališite svoje želje

Kako da iz frizerskog salona izađete zadovoljne: 5 bitnih koraka do seksi kose!

Sve je u sjajnim, zdravim pramenovima koji padaju oko lica, imaju volumen i igraju na svaki pokret glave, kaže njujorški frizer Hari Džoš
Nega
23:08h Autor:
Kako da iz frizerskog salona izađete zadovoljne: 5 bitnih koraka do seksi kose!
Foto: Reuters

Ovo je momenat o kome maštaju sve žene kada kroče u frizerski salon: frizer završava svoj posao, okreće vas na stolici ka ogledalu, vi ugledate svoj lik i zaprepastite se koliko izgledate - seksi. Ova scena iz snova može da se pretvori u stvarnost nakon ovih šest koraka koji će vas dovesti do najzavodljivije frizure koju možete da zamislite, piše Cosmopolitan.rs.

Korak 1Pronađite majstora svog zanataPronalaženje dobrog frizera je poput sastanka „na slepo“: ključ je u preporuci. I zato kada primetite devojku sa savršenom frizurom, ne ustručavajte se da je pitate čijih je ruku delo. Budite i izbirljive - povedite se njenom preporukom samo ako ide kod istog frizera već godinu dana.

Korak 2Kanališite svoje željeFrizeri imaju magične moći, ali nisu vidoviti. Budite spremne da tačno objasnite za kakvim izgledom žudite. Ne bi li vam pomogli da pronađete inspiraciju predlažemo... Prelistajte magazine. Kada klijentkinja donese sliku slavne zvezde sa frizurom kakvu bi želela, to može da bude dobra smernica. Laskajte sebi. Zavodljiva frizura može da istakne vaše najlepše crte lica. Objasnite frizeru na šta želite da privučete pažnju, poput očiju ili vrata. Izaberite prikladnu garderobu. Ukoliko želite zavodljivu frizuru nemojte otići kod frizera u trenerci. Umesto toga istaknite garderobom svoju seksi stranu.

Korak 3„Odsecite mi krajeve (ali malo)“Da biste frizera i njegove makaze držali pod kontrolom… Iznesite „plan rada“. Ukoliko jasno predstavite šta želite, sprečićete sve eventualne nesuglasice između vas i frizera. Budite otvoreni. Ukoliko primetite da šišanje ne ide u željenom pravcu, kažite glasno. Mnogo je lakše da se ispravke naprave tokom šišanja, a ne posle.

Korak 4Ekstra saveti za vaš tip kose Šta karakteriše seksi frizuru? „Sve je u sjajnim, zdravim pramenovima koji padaju oko lica, imaju volumen i "igraju"na svaki pokret glave“, kaže njujorški frizer Hari Džoš. Njegova redovna mušterija Žizel Bundšen savršeno nosi ovaj stil. Evo kako da ga primenite bez obzira kakav kvalitet kose imate:

Tanka i ravnaNajbolja opcija za vas je pomalo razbarušen izgled. Frizeri ga postižu specijalnim makazama za teksturu kako bi kreirali „reckave“ pramenove koji će krajevima dati „život“. Mala napomena: ukoliko ste niži od 165 cm neka dužina kose ne prelazi ramena. U suprotnom, delovaćete kao da ste „povučeni“ ka zemlji. Koju god dužinu kose imali izbegnite ravan izgled uz pomoć šampona za volumen.

Blago talasasta„Opuštene lokne su seksi i tačka“, kaže frizerka Katia Solano. Nećemo joj protivurečiti. Solanova preporučuje pomalo divlje, razbarušene talase koji dopiru do ramena (i blago su izvijeni na spolja). Ovaj efekat se postiže tako što se krajevi šišaju pod uglom i nejednakih su dužina kako bi se kreirao efekat nemirnih pramenova. Da biste kosu učinili ekstrablistavom, poprskajte je sprejom za sjaj.

Gusta i kovrdžavaDa biste „razbili“ težinu i gustinu ovako kovrdžave kose održavajte njenu dužinu, ali ne zaboravite da skraćujete i fazonirate krajeve s vremena na vreme. To će dati „živost“ kosi i sprečiti da izgleda strogo i „kockasto“. Imate hrabrosti za nešto drugačije? Probajte afro frizuru. „Nema ničeg što je toliko seksi kao dobro oblikovana afro frizura koja uokviruje lice“, kaže frizer Enzo Angileri.

Korak 5

Flert sa šiškamaNekoliko poteza makazama i vaše šiške će biti zadivljujuće. Šiške koje idu na stranu su svakako najseksepilnije jer odgovaraju svakom obliku lica. Izbegnite njihov (ali i vašeg lica) strog izgled tako što će vam ih iseći „reckavo“, a ne ravno duž čela. Zaboravite i na kratke šiškice poput onih kakve imaju porcelanske lutke. Najkraći pramen bi trebalo da dotiče vrhove obrva, a svi ostali da budu duži.

Šiške zahtevaju da budu fazonirane na svakih četiri do šest nedelja. Uostalom, znaćete da je vreme da ih skratite onda kada budu počele da se „mešaju“ sa vasim pogledom.

A, kako da testirate zdravlje kose u tri koraka, pročitajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

kosaFrizura