Da zablistate od jutra za tili čas

Petominutni make-up u 5 koraka

Vaše jutarnje ulepšavanje ne bi trebalo da vam oduzme mnogo vremena. Za samo 5 minuta i nekoliko osnovnih proizvoda možete učiniti da vaše lice izgleda besprekorno
Nega
11:02h
Petominutni make-up u 5 koraka
Foto: Shutterstock

Sve je u dobroj organizaciji. Potrebno vam je 5 minuta vremena i nekoliko osnovnih preparata za ulepšavanje. Osim toga, dobro organizovano kupatilo i svaki preparat nadohvat ruke, zasigurno će vam olakšati posao. Pa, da pogledamo kako.

1. Korektor - 30 sekundiIzdvojte 30 sekundi kako biste nanele korektor i prekrile tamne krugove ispod očiju ili bubuljice koje su vam upravo iskočile. Ne preterujte sa količinom koju nanosite. Kada je nijansa u pitanju, birajte uvek onu koja je približnija vašem prirodnom tenu. Korektor nanesite na lice blagim utapkavanjem, ne trljanjem. To možete uraditi četkicom, sunđerom ili vrhovima prstiju. 2. BB krema - 1 minutZa ravnomeran, besprekoran i sjajan ten može poslužiti BB krema. Ona ujedno hidrira, hrani i daje svetline vašoj koži. Minimizira pore i pokriva bubuljice, a nije teška na licu. Nanošenjem nje, možete izbeći korektor i puder. 3. Ajlajner ili senka za oči - 2 minutaOpredelite se za jedno od ova dva. Ukoliko želite što prirodniji izgled, na gornje kapke nanesite senku u nijansi što približnijoj boji kože. Za upečatljivije isticanje očiju, odlučite se za ajlajner. Nanesite tanku liniju ajlajnera na gornji kapak duž oka. Najzad, nanesite jedan sloj maskare, kako ne biste morale da čekate da vam se prvi sloj osuši pre nego što nanesete drugi. Za sve to trebalo bi vam 1 do 2 minuta. 4. Bronzer ili rumenilo - 1 minutDajte malo sjaja vašem tenu uz pomoć bronzera ili rumenila. Naročito ukoliko imate bleđi ten. Osenčite istaknutije delove lica (jagodice, bradu, vrh nosa i gornji deo čela) i to rumenilom ili bronzerom za nijansu do dve tamnijim. 5. Sjaj za usne - 30 sekundiPoslednji, ali ne najmanje bitan trenutak - stavljanje sjaja ili ruža na usne. Izdvojte 30 sekundi da nanesete sjaj za usne, koji će doprineti da vaše lice izgleda svežije. Ukoliko želite efekat punijih usana, pre sjaja ili ruža, opcrtajte linije usana i blago osenčite celu površinu. Najzad, to možete učiniti i na vratima pri izlasku iz stana ili u kolima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs