Istraživanje

Muškarci otkrili kakve su im žene najatraktivnije!

Doktor Aleks Džons, vođa studije sprovedene u Velikoj Britaniji, došao je do zaključka da muškarci atraktivnijim smatraju žene bez šminke i da je oko 40 odsto šminke apsolutni višak
Hair & Makeup 28.03.2014. - 09:54h Autor: lisa.rs
Foto: Shutterstock

Ako se šminkate kako biste se dopali suprotnom polu, sigurno će vas zanimati rezultati najnovijeg istraživanja o tome šta se muškarcima, zapravo, najviše sviđa, piše Lisa.rs.

 

Podloga, bronzer, rumenilo, maskara, ajlajner, senka i… povrh svega, ruž! Muškarcima bi se već posle samog čitanja ovog spiska zavrtelo u glavi od termina kojima dame vladaju u pola noći, a čitava ideja – da se šminkamo kako bismo bile privlačne i dopale suprotnom polu, pada – zapravo u vodu već posle naših prvih nekoliko zamaha četkicom.

 

Ovo, je naime, rezultat studije čiji su rezultati objavljeni 22. marta 2014. godine a koja je izvedena na Univerzitetu Bangor u Velikoj Britaniji. Autor studije, dr Aleks Džons koristio je fotografije žena sa šminkom i bez nje i merio stepen dopadanja kod svojih ispitanika. Pokazalo se da su muškarci mnogo češće ocenjivali kao atraktivnije žene na slikama bez šminke, a prema rezultatima dr Džons zaključuje da je oko 40 odsto šminke apsolutni višak.

 

Šta muškarci smatraju ključnim elementom ženske zavodljivosti, pogledajte OVDE.

 

Da stvar bude još zanimljivija, i žene koje su učestvovale u istraživanju kao ocenjivači redovno bi davale veću ocenu fotografijama subjekata bez šminke!

 

Ovi rezultati će biti, kako se navodi na sajtu Univerziteta Bangor uskoro objavljeni u stručnom Časopisu za eksperimentalnu psihologiju, ali damama predlažemo da već danas pretresu svoj neseser za šminku i odluče čega bi mogle da se odreknu.

 

OVDE pogledajte kojih pet komada privlače muške poglede.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...