kosa

Kratka kosa princeze Dajane zaludela je svet 80-ih i 90-ih: Njen frizer otkrio tajnu savršene frizure!

Kao jedna od najmodernijih žena njenog vremena, kad god bi predstavila novi stajling ili frizuru, fanovi bi potpuno odlepili

Nega
11:41h Autor:
Kratka kosa princeze Dajane zaludela je svet 80-ih i 90-ih: Njen frizer otkrio tajnu savršene frizure!
Foto: Profimedia

Najvoljenija britanska princeza Dajana tragično je nastradala pre 23 godine, ali svet je nikad nije prežalio.

Britanci i danas pamte trenutak kada je 1991. godine odvažno skratila svoju kosu i predstavila novu kratku frizuru, za koju je bio zaslužan frizer Sem Meknajt.

Ovo retko ko zna: Potez koji je princeza Dajana povukla na svom venčanju izazvao je kontroverze!

Ovaj frizer je i danas jedan od najuticajnijih u svom poslu, a zaslužan je i za frizuru glumice Eme Korin koja glumi princezu Dajanu u seriji "The Crown".

Vogue piše da se lik princeze Diane pojavljuje u popularnoj seriji "The Crown" koja govori o britanskoj kraljevskoj porodici, a glumica je dobila poseban tretman, te je njenu kosu tretirao na isti način kako je to radio i Lejdi Di.

"Dobro je da Ema ima takođe jako gustu kosu, sličnu kakvu je imala i Dajana. Na setu smo radili isto što sam nekada i princezi - koristili smo vruće viklere, a nakon toga kosu smo pročešljali i nalakirali", otkrio je frizer.

Kako je istakao, kod ove frizure je ključno da lak nije previše jak kako bi se kosa mogla da se pročešlja nakon stavljanja laka.

Dodao je da su lakovi koji lepe kosu idealni za zalizane frizure, dok se volumen postiže viklerima i češljanjem kose prema gore, te laganim lakiranjem kako bi frizura bila na mestu

Sem Meknajt je o frizuri princeze Dajane vodio računa i na raznim snimanjima za modne magazine kada su isprobavali i zalizane varijante.

"Neko mi je jednom poslao video snimak na kojem je Dajana u jednom od intervjua, na pitanje ko je zaslužan za 'jačanje' njenog samopouzdanja, rekla:

'Sem je to napravio, kad mi je skratio kosu'. Istopio sam se. To mi ima smisla. Često naš stav o kosi pokazuje stav o nama samima. Zato, spremnost na promene u frizuri pokazuje spremnost na mnoge druge promene u životu. Lepo je biti neko kome ljudi veruju, da će promeniti kosu na najbolji način. Bez obzira ko ste i odakle dolazite", zaključio je frizer.

Ljubavna priča najlepše kraljice na svetu: Evo kako je planula ljubav na prvi pogled sa kraljem Jordana!

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs