Nega kose

Platinasta boja kose: Za negu je potrebno mnogo strpljenja!

Ukoliko želite da imate belu kosu, otiđite kod frizera i strpljivo čekajte par meseci dok ne dobijete željenu boju
Nega
12:12h Autor:
Platinasta boja kose: Za negu je potrebno mnogo strpljenja!
Foto: Reuters

Platinasto plava nijansa predstavlja najsvetliju nijansu plave kose, koja čak vuče i na sivkasto. Iako nikada ne izlazi iz mode, plava kosa nije za svakoga. Doći do ovakve nijanse dug je put, posebno ako želite da igrate na sigurno i sačuvate svoju kosu od štetnih hemikalija. Zato ako ne želite da uništite svoju kosu, a da ipak postignete željeni izgled pročitajte savete stručnjaka.

Testirajte zdravlje kose u tri jednostavna koraka, tekst možete naći OVDE.

Odakle početi

Ukoliko zaista želite da postanete platinasta plavuša, a posebno ako je vaša prirodna boja kose malo tamnija blajhanje je jedini način da "pobegnete" u svetlije. Blanš je prah za posvetljivanje kose koji u kombinaciji sa hidrogenom prodire u koren vaše dlake i maksimalno posvetljuje vašu kosu. Ovim niste završili posao, naprotiv tek počeli. Nakon blajhanja boja kose je vidno posvetljena, ali ne i ujednačena.

Napomena: Prvo blajhanje kose nikako nemojte raditi sami već idite kod frizera. Možda čak neće biti potrebe za blanšem već skidačem boje (blaža verzija). Takođe, ako je vaša kosa prirodno suva onda nikako nemojte razmatrati opciju prelaska u plavuše.

Kako da od frizera izađete zadovoljne pročitajte tekst OVDE.

Ne očekujte čisto belu kosu preko noći

Uzmite u obzir da prva dobijena nijansa neće biti i željena, te će vaš put ka čisto beloj kosi trajati i do nekoliko meseci. To je najpametnije ukoliko želite da sačuvate zdravlje svoje kose. Uostalom i vama samima će biti zanimljiva tranzicija iz tamnije u svelije plavu.

Recept za zdravu i sjajnu kosu možete naći u tekstu OVDE.

Održavanje plave kose

Kada ste konačno postigli željenu boju možete odrediti stepen oštećenosti svoje kose. Čak i da vaša kosa nije puno oštećena morate preventivno delovati i više je negovati nego ranije. Ovo je zapravo obavezno ako želite da vaša platinasto plava boja izgleda privlačno.

Napravite prirodni lek protiv opadanja kose, više pročitajte OVDE.

Evo šta vam je za to potrebno:

Regeneratori u speju i maske za kosu

Ljubičasti šampon za plavuše

Balsam za farbanu kosu koji će pojačati njen sjaj

Ne farbajte više celu kosu već samo izrastak

Uvek nanesite zaštitu na kosu u vidu kreme ili ulja pre nego što je sušite fenom

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs