NEŽNO I PRIRODNO

Jesen u kosi je HIT ovog leta: Ove prirodne i nežne boje kose su ultimativni trend! (FOTO)

Prirodne nijanse se vraćaju u modu, kao i nežno senčenje...

Nega
Autor:
Jesen u kosi je HIT ovog leta: Ove prirodne i nežne boje kose su ultimativni trend! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Sve je više jasno da je trend neprirodnih i prenaglašenih boja kose potpuno "pase" i da se u modu vraća prirodnost i tonovi koji asociraju na jesen.

Iako je leto, hit u bojenju i senčenju kose su nijanse zagasito plave boje, boje sena, boje meda i lagane braon boje. Sve nijanse deluju izuzetno lepo, nežno i ženstveno.

Sve pomenute nijanse, frizeri uglavnom rade u tehnici senčenja, tako da efekat bude što ležerniji i prirodniji, bez naglih prelaza. Pramenovi, balejaž ili tehnike senčenja mogu biti manje ili više intenzivne, ali krajnji rezultat ne bi smeo da bude, ni u kom slučaju, napadan, već, pre svega, prirodan i sofisticiran.

Takođe, akcenat je stvaljen na sjaj kose, koji se postiže upravo ovakvim tonovima, a preduslov je, naravno, zdrava i negovana kosa.

Pored boja koje su prirodne i sofisticirane, frizeri naglašavaju da su u trendu frizure koje ni na koji način ne opterećuju ili "vrište" – dakle, ravna, ali ne "peglana" kosa, blage lokne ili takozvani "beach waves" , kao i kežual punđe nisko pozicionirane (baletske punđe) i opuštene.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs