Lek iz prirode

Napravite prirodni lek protiv opadanja kose

Ne budite lenje, napravite same prirodni lek i sprečite prolećno opadanje kose
Nega
20:34h Autor:
Napravite prirodni lek protiv opadanja kose
Foto: Thinkstock

Proleće sa sobom donosi i promene u organizmu zbog kojih nam kosa opada više nego obično. Umesto panike i trčanja kod frizera po pomoć, napravite same u svojoj kuhinji sasvim prirodne preparate koji će vam pomoći da sprečite opadanje kose.

Evo tri predloga da smesu protiv opadanja kose napravite sami:

Prirodni lek protiv opadanja kose priprema se tako što jedno žumance izmutite dok ne postane penasto. Dodate kašičicu ruma i jednu kašičicu ricinusovog ulja. Kada se sve to sjedini stavite na kosu i masirajte teme. Kada kosu dobro izmasirate glavu prekrijte preškirom. Smesu ostavite da stoji na glavi bar tri sata, a najbolje bi bilo da ostavite tako i preko noći.

Isprobajte neobičan recept za zdraviju kosu.

Nakon toga isperite najpre kosu žumancetom, a onda i vodom u kojoj je isceđen limunov sok. Tretman ponavljajte jednom nedeljno dok se kosa ne oporavi.

Drugi preparat za zdravu kosu je na bazi korena koprive.

Operite 100 grama korena koprive i stavite ga u litar rakije komovice ili u litar jakog alkohola od 70 odsto i ostavite da tako stoji osam dana. Nakon toga sadržaj sipajte u čistu flašu i dodajte nekoliko kapi ricinusovog ulja i nešto malo kolonjske vode zbog mirisa. Ovim se svakodnevno masira koren kose.

Sve o namirnicama koje pospešuju rast kose pročitajte OVDE.

Na kraju, još jedan prirodan lek za zdraviju kosu. Uzmite 100 grama koprive kuvajte 20 minuta u pola litra vode. Poklopite posudu i ostavite da odstoji oko osam sati. Nakon toga procedite tečnost i u nju dodajte 200 grama vinskog sirćeta. Ovim lekom trljajte glavu sveke večeri.

Testirajte zdravlje svoje kose u samo 3 koraka, više o ovome pročitajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs