Ko bi rekao?

Novi trend: Potpuno neobičan recept za zdravu i sjajnu kosu

Umesto da pristupate pranju kose onako kako ste to činili ceo život – šampon, pa balsam, probajte da obrnete redosled
Nega
08:08h Autor:
Novi trend: Potpuno neobičan recept za zdravu i sjajnu kosu
Foto: Shutterstock

Novi trend nege kose mogao bi da se nazove „obrnuto pranje“. Evo o čemu se radi: Umesto da pristupate pranju kose onako kako ste to činili ceo život – šampon, pa balsam, probajte da obrnete redosled, piše Cosmopolitan.rs.

Autorka Alison Frir pokrenula je ovaj trend nakon što je na blogu No More Dirty Looks pročitala savet blogerke koja je sasvim slučajno zamenila redosled proizvoda i otkrila da joj je kosa posle toga fantastična.

Dakle, ove devojke smatraju da je bolje naneti regenerator, pa tek onda šampon. Alison tvrdi da se posle uobičajenog pranja, njena kosa umasti već posle jednog dana. Kada primeni obrnutu tehniku, kosa ostaje sjajna i bujna znatno duže. Kako da napravite šampon protiv peruti i za brži rast kose, pogledajte OVDE.

Savet je sledeći: Pokvasite kosu i nanesite regenerator. Ostavite da deluje nekoliko minuta, pa teko onda stavite šampon. Kosa će biti bujnija i manje će se mastiti do sledećeg pranja.

Mnoge čitateljke su isprobale ovu uvrnutu tehniku i u komentarima napisale da su prilično zadovoljne.

Alison je podelila još jedan savet koji bi mogao da bude super koristan: Pre balsama slobodno stavite i ulje na kosu!Ipak, postoji jedna stavka na koju treba obratiti pažnju: Oni koji su isprobali obrnuto pranje kažu da je ovaj sistem delotvoran samo za normalnu i masnu kosu, dok je za suvu, ipak, bolje uobičajeno pranje.

Šta nikada ne bi trebalo da radite kako vaša kosa ne bi bila kao slama, pogledajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs